Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beckham: Dobili smo tešku skupinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaš LA Galaxyja David Beckham ocijenio je danas kako je Engleska dobila tešku grupu u kvalifikacijama za SP 2010. u međuvremenu, i dalje traje potraga za nasljednikom Stevea McClarena.

"Ponovno smo u skupini s Hrvatskom, koja je vrlo jaka momčad. To je vrlo teška skupina i moramo respektirati sve reprezentacije. Također, moramo pozitivno razmišljati", kazao je Beckham u Sydneyju, gdje će njegov klub sutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Sydney FC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Capello (opet) otpisao Beckhama Slika nije dostupna Beckham ponovno kapetan Engleske?

Engleska je u kvalifikacijama za SP 2010. u skupini sa Hrvatskom, Ukrajinom, Bjelorusijom, Kazahstanom i Andorom. To je, prema mnogima, najjača skupina kvalifikacija za SP 2010. Tako misli i hrvatski izbornik Slaven Bilić, pod čijim je vodstvom Hrvatska prije pet dana pobijedila Englesku 3-2 na Wembleyju. Englezi zbog tog poraza nisu uspjeli izboriti plasman na EP 2008.

U kvalifikacijama za SP 2010. sudjeluju 53 europske reprezentacije, koje su raspoređene u devet skupina. Direktni plasman na SP izborit će pobjednici skupina, dok osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija ide u doigravanje. Pobjednici četiri para doigravanja također će izboriti SP 2010.

Redknapp ne bi odbio mjesto engleskog izbornika

Trener Portsmoutha Harry Redknapp bi prihvatio mjesto izbornika engleske reprezentacije ako bi mu bilo ponuđeno, pišu danas engleski mediji.

Nekoliko kandidata je već odbilo ponudu da zamijeni Stevea McClarena, ali trener Portsmoutha nije jedan od njih.

"Budimo iskreni. Ako ste Englez i vodite klub u Premier League i onda dođe engleski nogometni savez i ponudi vam posao mislim da to nitko ne bi odbio", rekao je Redknapp.

"Čuo sam toliko engleskih kandidata koji su rekli da neće posao. Mislim da je to zato jer misle ni da im neće biti ponuđen taj posao", dodao je.

Bivši trener Milana i Real Madrida Fabio Capello je "zainteresiran", ali još uvijek nitko iz Engleskog nogometnog
saveza nije razgovarao s njim.

"Nitko iz Engleskog saveza još nije razgovarao sa mnom", izjavio je Capello u sinoćnjoj emisiji "Domenica Sportiva" na talijanskoj televiziji RAI.

Unatoč tome što nije bilo nikakvih službenih kontakata između Capella i Engleskog saveza, britanski mediji počeli su već nagađati o tome tko bi mogao biti Capellov pomoćnik. Spominju se imena Gianfranca Zole, koji je sedam godina proveo u engleskom Chelseaju, te Davida Platta, koji je četiri godine igrao u talijanskoj ligi.

Kandidat je i trener Liverpoola Rafa Benitez, koji je trenutačno u svađi s vlasnicima svog kluba, kazao je također da bi ga mjesto engleskog izbornika moglo zanimati, dok do Josea Mourinha, bivšeg trenera Chelsea stižu kontradiktorne poruke.

Engleski nogometni savez nije odredio krajnji rok za imenovanje novog izbornika. S obzirom da se Engleska nije uspjela plasirati na Euro 2008 prošli tjedan, Englezi nemaju natjecateljskih utakmica do rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene