Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Zagreb: Ljubičić bolji od Zovka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što se i očekivalo hrvatski tenisač Ivan Ljubičić je uspješno preskočio i drugu prepreku na PBZ Zagreb Indoorsu.

Prvi nositelj je u susretu drugog kola bio bolji od sunarodnjaka Lovre Zovka 6:4, 7:6 (3).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika kriza: Ljubičić izgubio od Ouanne Slika nije dostupna Ljubičić u drugom kolu 'Thailand Opena'

Ljubičić će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Teimuraza Gabašvilia koji je pobijedio Južnoafrikanca Rika De Voesta 7:5, 6:1.

'Podloga mi savršeno odgovara'

U dvoboju dvojice tenisača koji se izuzetno dobro poznaju, ali ih dijeli točno 484 mjesta na ATP ljestvici - Ljubičić je 25., a Zovko 509., - Zagrepčanin je pružio solidan otpor prvom nositelju turnira.

'Lovro je jako dobro servirao i zapravo se igralo bez ritma pa ovo nije nikako nije bio lagan dvoboj. I nakon prvog dvoboja sa Gulbisom rekao sam da ova podloga savršeno odgovara, teren prima sve rotacije i baš se dobro osjećam igrajući na njemu. O sljedećem protivniku Rusu gruzijskog podrijetla Gabašviliu ne znam puno, iako sam s njim trenirao na ovogodišnjem Australian Openu. Gabašvili je na ovom
turniru spojio dvije sjajne pobjede i sigurno neće biti lako, tako da predviđam da ću ga morati napadati na reternu. Uostalom, očekujem od Ančića, koji je sa Gabašvilijem igrao nedavno, da mi ponudi neke informacije, no nažalost ja mu neću moći uzvratiti o Nizozemcu Haaseu, od kojega sam izgubio na Australian Openu', kazao je Ljubičić nakon dvoboja sa Zovkom.

Ljubičić je Zovka svladao i u njihovu jedinom međusobnom dvoboju na ATP razini, u prvom kolu Umaga 2000. godine.

'Nisam razočaran, ne mogu čak ni reći da sam ušao u ovaj dvoboj sa mišlju da mogu pobijediti, ali sam svakako želio pružiti dostojan otpor. Mislim da sam u tome i uspio i držim da će Ljubičić osvojiti ovaj turnir jer igra dobro i odgovara mu podloga', kazao je Zovko nakon poraza.

Ukoliko Ljubičić u četvrtak pobijedi Rusa Gabašvilija, a Ančić bude bolji od Nizozemca Haasea, u polufinalu će uslijediti dugo očekivani obračun Ančića i Ljubičića. Dosad su igrali četiri puta, a Ljubičić vodi sa 3:1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene