Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na HDDSB-ov potez

'Oni koji su imali kvalitetne prijedloge i sudjelovali u radu i do sad su mogli sve glancat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi nisu očekivali da će HDSSB povući potporu ustavnim izmjenama. Što je sada za očekivati od tijeka procesa izmjena Ustava?

Na povlačenje potpore HDSSB-s Ustavnim promjenama osvrnuo se i predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 gađa poziciju premijera Pljušte reakcije na Milanovićevu kandidaturu: "Nakon njegove kandidature više ništa neće biti isto..." ANKETA Za koga ćete glasati na izborima nema čekanja Burne reakcije na Milanovićevu šok-objavu: Je li ovo razlog da su izbori u sredini tjedna? "Teško će HDZ dovlačiti..."

'Ako je netko od sudionika koji su bili u procesu kreiranja ustavnih promjena tražio da se odgodi ili odbio tražit ćemo da ili pošalje razloge zašto ili nastavi pregovore ili da se odgodi sjednica ili rasprava o tome. Nadam se da će reagirati u skladu sa standardima koji vrijede u Hrvatskom saboru pa ćemo vidjeti kada, što, kako', komentirao je Leko.

Predsjedniku Sabora najvažnije je da se cijeli proces donošenja ustavnih promjena odvija u skladu sa standardima. 'Ja se nadam da će biti završen onako kako dolikuje u Hrvatskom saboru, a manje je bitno je li to jedan dan prije ili deset dana, važno je da se proces završi u skladu sa standardima koji vrijede u Hrvatskom saboru za takav oblik donošenja zakona najvišeg ranga', dodao je Leko.

HDSSB neće podržati promjene Ustava: 'Ne želimo biti dio zakulisnih igara Kukuriku koalicije i HDZ-a!'

Predsjednik Hrvatskih laburista priznao je kako nije očekivao ovakav postupak HDSSB-ovaca. Rekao je kako u izmjena postoje sporne odredbe, ali da se na njima radi, da ih se 'glanca'.  A hoće li potez HDSSB-a imati posljedice s obzirom na referendumske izmjene? 'Neće, po meni mislim da neće, ali to bolje da pitate ustavnopravne stručnjake, ja nisam pravnik', rekao je Dragutin Lesar.

'Oni koji su imali kvalitetne prijedloge i sudjelovali u radu glancat su mogli i dosad sve. Da li će još sad potegnut neki drugi glanc mašinu ne znam, vidjet ćemo', dodao je predsjednik Laburista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene