Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nižu se reakcije

Vlada i Ured predsjednice reagirali na teške optužbe Mate Radeljića: "To je još jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor"

Nadzor SOA-e zbog slučaja \'\'savjetnik\'\' - 1
Nadzor SOA-e zbog slučaja \'\'savjetnik\'\' - 1
Aktualno Galerija Nadzor SOA-e zbog slučaja \'\'savjetnik\'\' - 1 Nadzor SOA-e zbog slučaja \'\'savjetnik\'\' - 1 +0 Nadzor SOA-e zbog razrješenja Radeljića (Video: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/2 >>
Mate Radeljić optužio je u utorak predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović da je u debati lagala i obmanjivala javnost kada je rekla da ga je smijenila s dužnosti savjetnika jer je to bio njegov izbor. Iz Ureda Predsjednice stigao je odgovor.

Iz Ureda predsjednice reagirali su na optužbe bivšeg savjetnika predsjednice za unutarnju politiku Mate Radeljića. Radeljić je u utorak komentirao izjave kandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović na debati uoči predsjedničkih izbora. Bivšu šeficu optužio je da "besramno laže", te da je zloupotrijebila SOA-u kako bi ga zastrašila.

Pročitajte i ovo Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 2 Dan poslije Dojmovi građana nakon predsjedničkih izbora: "Očekujem bilo što. S druge strane, ne očekujem ništa konkretno" Slika nije dostupna Interaktivna karta Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

"Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića.

Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike", priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Stigla je i reakcija iz Vlade.

"Teza da je 'Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore' još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast.

Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao niti na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika", navodi se u reakciji glasnogovornika Vlade.

"Ona jako dobro zna istinu"

"Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u javno je lagala i obmanjivala javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA). Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi", napisao je Radeljić, bivši predsjedničin savjetnik za unutarnju politiku.

Istina je, tvrdi, da je zloupotrijebila SOA-u kako bi ga prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući njegovo buduće djelovanje. Tvrdi i da mu je, nekoliko dana nakon njegova razgovora s agentom SOA-e, osobno priopćila da je premijer Andrej Plenković "od nje tražio da ga smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore".

Ponudila mu je da sudjeluje u njezinoj kampanji kao "tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati" i za taj posao ponudila konkretan financijski iznos, što je, kaže Radeljić, odbio te odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima je razriješen dužnosti.

"Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat", poručio je Radeljić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene