Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarala s Pahorom

Predsjednica o zabrani koncerta Thompsona: "To je kontraproduktivno, glazba je tu da spaja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O zabrani Thompsonova koncerta oglasila se i Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je zabranu koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabranjen koncert u Mariboru Slovenski mediji podijeljeni: "Thompson širi mržnju", "Zabrana je politički iznuđena" Slika nije dostupna Radni posjet PREDSJEDNICA U SPLITU 'Nisam sigurna hoću li imati godišnji odmor zbog brojnih obveza'

"Predsjednica je u Budvi razgovarala sa svojim slovenskim kolegom Borutom Pahorom proteklih dana i prenijela mu je svoje mišljenje da je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne", rekao je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić,

Thompson: "Očekujem da me država zaštiti"

Koncert je zabranjen zbog "sigurnosnih rizika", a Thompson je u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV kazao kako očekuje da ga "država zaštiti kao hrvatskog građanina".

"Očekujem od hrvatskih političkih struktura da učine nešto i da zaštite mene kao hrvatskog građanina koji želi raditi u europskim državama te da zaštite moju publiku koja se želi okupljati oko moje glazbe. Volio bih da hrvatski političare objasne prihvaćaju li tezu da smo mi nacisti, fašisti i da širimo mržnju. Neka se hrvatskoj javnosti obrate i objasne je li to točno", kazao je Thompson.

Obuljen Koržinek: Tim se pitanjem ne bavi Ministarstvo kulture

Nina Obuljen Koržinek komentirala je uoči sjednice Vlade u četvrtak zabranu Thompsonovog koncerta u Mariboru. 

''Neuobičajeno je da se takvim argumentima zabranjuju koncerti, ali to nije pitanje kojim se bavi Ministarstvo kulture'', rekla je Obuljen Koržinek. 

Slovenski mediji podijeljeni

Premijer Andrej Plenković od hrvatske veleposlanice u Ljubljani zatražio da ispita o čemu se radi i da izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i hrvatsko veleposlanstvo u Ljubljani u kontaktu su sa slovenskom stranom radi osiguranja jednakopravnog tretmana hrvatskih državljana u njihovim poslovnim aktivnostima u Sloveniji, pa tako i u slučaju Marka Perkovića Thompsona kojemu je u Mariboru zabranjen koncert, poručili su jučer iz ministarstva.

Slovenski mediji podijeljeni su oko zabrane pa tako neki javljaju kako Thompson "širi mržnju" i "veliča NDH" dok drugi pišu da je zabrana politički iznuđena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene