Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fra Zvjezdan Linić

'Očito je da mi Hrvati imamo simpatije Vatikana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dolazak Pape jedinstven je doživljaj', rekao je u Dnevniku Nove TV fra Zvjezdan Linić.

Što katolicima znači posjet Pape?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mediji u BiH 'Papa potvrdio duboke veze Vatikana i Hrvatske' Slika nije dostupna Prijava za ulaznice u župama Pripreme za susrete sa Svetim Ocem teku dobro

Jako puno, ja sam veoma uzbuđen kao katolik. Dolazak Pape je je jedan jedinstveni doživljaj. Ja sam se začudio da je jedan papa odlučio tako brzo doću u Hrvatsku, ima tek šest godina kako je izabran, a već nam dolazi. Očito je da mi Hrvati imamo simpatije u Vatikanu.

Od kakvog je značaja ovaj posjet za Hrvatsku kao zemlju, ali i građane drugih vjeroispovijesti?

Mislim da je Papa glasnik mira i dobre volje, a Isus je apsolutna poruka ljubavi i mira i njegove riječi može svatko prihvatiti. Toliko je pravila života, a to su pravila i svih onih koji žele prihvatiti Isusa Krista. On samo ima apel dobre volje i poziv na mir. Lijepo je vidjeti da će gosti pohoda Svetog Oca biti i iz drugih vjerskih zajednica.

Papa dolazi u godini obitelji. Možete li se upustiti u jednu generalnu ocjenu stanja obitelji u Hrvatskoj?

I dobro je i nije dobro. Ima kriza, raspada brakova i slično, ali ima i dobrih obitelji, koje se mole i trude. Ponekad kažu da je Hrvatska konzervativna zemlja jer ima mali postotak razvoda u odnosu na zapadne zemlje, ali ja mislim da smo mi zapravo napredni, jer poštujemo obitelj i zajednicu.

Zanimljiv će biti i susret s mladima. Procjenjuje se da će pedeset tisuća mladih sutra navečer moliti s Papom. Što mislite da oni mogu dobiti od Pape?

Mogu puno. Papa unatoč svojim godinama ima puno toga za reći mladima, on pokazuje srdačnost, a često se susretao s mladima i uvijek im ima toliko toga za reći. Imam osjećaj da i mladi rado čuju što im Papa poručuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene