Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dani za pamćenje'

Kosor: Misno slavlje nas uči poniznosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je to nakon svete mise koju je na zagrebačkom Hipodromu predvodio papa Benedikt XVI.

Rekla je da nas misno slavlje uči poniznosti kao i tome da mi koji obnašamo vlast, služimo svome narodu. Pohod Svetog Oca Hrvatskoj premijerka će pamtiti po potpori obiteljima. 'Svakako to je i najvažnija poruka i svakako ja to doživljavam i kao poruku za za okupljanje poput obitelji sviju nas u Hrvatskoj, dakle da se okupimo da budemo bolji, da budemo zajedno, da živimo u ljubavi, međusobnom poštovanju i razumjevanju', poručila je Kosor. Dakako da je bilo i puno poruka o kojima ćemo još promišljati, na temelju kojih ćemo raditi i u skladu s kojima ćemo živjeti, naglasila je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero djece Prvu pomoć zatražilo 59 hodočasnika Slika nije dostupna Više od 300.000 ljudi na Papinoj misi 'Drage obitelji, radujte se očinstvu i majčinstvu!'

Boravak Pape u Hrvatskoj nazvala je 'danima za sjećanje'. 'To je najkraća riječ koju mogu izgovoriti, s puno emocija, puno neobično dobrog ozračja, puno neobično dobrih vibracija. I jučer, i danas na dočeku, uz puno hrvatskih zastava, uz pljesak i uz pozdrave Svetome Ocu, i on je doživio na poseban način taj doček', rekla je Kosor dodajući da joj je Papa o tome pričao dok su razgovarali.

'Ja sam ovo sve skupa doživio s velikim ushićenjem da vam iskreno kažem', rekao je Luka Bebić, predsjednik Sabora. Nakon susreta s Papom nitko nije ravnodušan. 'Papa je rekao jednu veliku poruku da čuvamo obitelj kao zjenicu oka svoga', rekao je SDP-ov saborski zastupnik Mirando Mrsić. 'Punina svih njegovih poruka je takva da ne ostavlja dvojbe da je išta propustio ili zaboravio spomenuti', naglasio je Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora.

'Svakodnevno smo u prilici da nešto popravljamo samo zato treba imati snage svjesti i savjeti i ne biti tašt', rekla je Željka Antunović, SDP-ova zastupnica. Mirando Mrsić kao otac dva posvojena dječaka osobito je pratio poruku o obitelji. 'Posjet Pape je prilika da zaronite u dubinu duše i preispitate sebe i svoju obitelj da vidite što ste za njih napravili za društvo i za zemlju', Zaključio je. (T.K./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene