Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Ovih blagdana UNICEF vas poziva da budete nada i podrška najranjivijim djevojčicama i dječacima

PR
PR Foto: PR
Svojom donacijom podržite aktivnosti UNICEF-a u Hrvatskoj i svijetu kako bismo najranjivijoj djeci zajedno omogućili zaštitu, podršku i prilike za zdravo, sigurno i sretno odrastanje.

Svatko od nas može imati važnu ulogu u stvaranju budućnosti. A kada razmišljamo o budućnosti, mislimo na djecu – jer budućnost pripada njima. Ovih blagdana, UNICEF nas podsjeća da možemo biti nadahnuće, podrška i korak naprijed za najranjivije djevojčice i dječake. Možemo biti tu, zajedno, za djecu. Zauzvrat ćemo dobiti neprocjenjivu nagradu, jer se svaka donacija, kolika god bila, računa u osmjesima najpotrebnijih djevojčica i dječaka.

Nerijetko skriveni od blještavila blagdana, u Hrvatskoj čak 30% djece živi u riziku da ne ostvari očekivani razvojni potencijal zbog nasilja, zlostavljanja, siromaštva i nepodržavajuće okoline. Više od 44 tisuće djece i mladih bori se s problemima mentalnog zdravlja, neprepoznato i u tišini. Od 70 tisuća djece sa statusom invalida tek 1 od 8 djece koristi teško dostupne usluge rane intervencije – ključne terapije o kojoj ovisi kvaliteta čitavog njihova života i života njihovih obitelji.

A svako dijete zaslužuje odrastati u toplini obitelji, biti sigurno i zaštićeno, imati pristup zdravstvenoj skrbi i obrazovanju, razvijati svoje sposobnosti i djetinjstvo provoditi bezbrižno, u igri i učenju.

Stoga UNICEF neumorno djeluje kako bi svako dijete dobilo priliku i odgovor na svoje potrebe. Samo u ovoj godini, uz pomoć donatora, UNICEF je osigurao potrebnu opremu i edukaciju stručnjaka te otvorio čak sedam kabineta za terapiju senzorne integracije u područjima gdje takva terapija nije bila dostupna djeci s teškoćama u razvoju.

 Kroz podršku programu PoMoZi Da, koji pomaže u zaštiti mentalnog zdravlja učenika, UNICEF je omogućio osposobljavanje i usavršavanje više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, što će imati izravni pozitivan utjecaj na više od 20 000 učenika. Tu je i program „Škole podrške”, koji doprinosi jačanju emocionalne otpornosti učenika osnovnih i srednjih škola, uskoro također dostupan diljem Hrvatske, kako bi svako dijete dobilo podršku.

“Kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta, UNICEF nepokolebljivo djeluje u području zaštite i promicanja dječjih prava, posebice tamo gdje je najteže. Od srca zahvaljujem donatorima koji naš rad za dobrobit djece čine mogućim.“ poručila je Regina M. Castillo, Predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Često nas u teškim trenucima upravo djeca uče o hrabrosti i nepokolebljivosti te su svjetlo koje nas vodi i nadahnjuje. I zato uvijek moramo biti uz njih – biti oslonac i korak naprijed djevojčicama i dječacima čija je dobrobit i budućnost ugrožena.

Zajedno možemo i moramo graditi svijet dostojan svakog djeteta, podsjećaju iz UNICEF-a, nudeći vam priliku da postanete nada i podrška: Samo budite tu. S nama. Za djecu.

Više o kampanji i mogućnostima podrške saznajte na www.unicef.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene