Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrovitelj Autokuća Auto Benussi

Nova mjerila za luksuz: Garaža u Zagrebu skriva najprestižnije primjerke limenih ljubimaca koje je teško ne poželjeti

Aktualno Galerija Auto Benussi Auto Benussi Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio Auto Benussi Auto Benussi Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio Auto Benussi Auto Benussi Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio Auto Benussi Auto Benussi Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio +26 Auto Benussi Galerija 1/31 >>
Garaža u zapadnom dijelu Zagreba teška je nekoliko desetaka milijuna eura, a u njoj se mogu naći jedinstveni primjerci luksuznih automobila, kao što su Bentley, Aston Martin, Ferrari i Maserati, za koje smo mislili da ih je moguće vidjeti samo u filmovima.

Iako je potražnja za ekskluzivnim vozilima u stalnom porastu, mnogi premium brendovi još uvijek nisu zastupljeni na domaćem tržištu, zbog čega su potencijalni kupci bili primorani alternativu potražiti u inozemstvu. Odnedavno vrhunski luksuz na četiri kotača nikad nam nije bio bliže. U zapadnom dijelu Zagreba, u Autokući Auto Benussi, garaža čija se vrijednost mjeri u milijunima eura skriva premium automobile vrhunskih specifikacija zbog kojih vožnja postaje transcendentalno iskustvo koje se ne opisuje, već se mora doživjeti.

Priča o Underground garaži koja se nalazi u ulici Velimira Škorpika 32 , kaže nam Vlado Purić, voditelj premium odjela u Salonu vozila Auto Benussi, započela je i spontano i planski. Cilj im je bio vrhunsku ponudu prestižnih automobila imati na jednom mjestu, zbog koje će, pri samom dolasku, posjetitelji od pozitivnog šoka ostati bez riječi.

Benussi Auto Benussi (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U ovoj nas garaži očekuje sve ono što bi zagolicalo maštu pravih ljubitelja automobila. U savršenu su liniju parkirani automobili zbog kojih ćemo dobiti dojam da se nalazimo u muzeju ekskluzivnih primjeraka koje smo dotad mogli viđati samo u filmovima. Od Bentleyja, uz kolekcionarski primjerak Mercedes-Benz SLR McLaren coupea iz 2004. godine ili Maserati GranTurismo Modene, u Auto Benussi Underground garaži parkiran je i Ferrari 296 GTB od 470 tisuća eura koji je u cijeloj ponudi najvrjednija jurilica: "Kada biste ga u ovom trenutku naručili, rok isporuke bio bi otprilike dvije godine. Na tržištu postoji otprilike 50 primjeraka, ponosni smo što u svojoj garaži imamo jedan ovakav primjerak", rekao nam je Vlado Purić.

Benussi Auto Benussi (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kad biraju automobile koje će uvrstiti u svoju ponudu, kaže nam Vlado, cijeli tim veoma planski sudjeluje u cijelom procesu: "Analiziramo tržište i odlučujemo na temelju onoga što se najbolje prodaje, što je najtraženije, gledamo da svojim klijentima ponudimo najbolje od najboljeg.'' U Hrvatskoj su trenutačno najpopularnije SUV varijante vozila, zbog čega su u svoju prodaju uvrstili i Aston Martin DBX 4.0 V8 Twin Turbo koji se svojim specifikacijama i luksuznim dizajnom odlično uklopio u ostatak Aston Martin obitelji.

Osim što je moguće dogovoriti probnu vožnju željenog automobila, Auto Benussi nudi i uslugu otkupa vozila, ali i dostavu vozila na servis, s obzirom na to da u Hrvatskoj za neke modele ne postoji usluga servisiranja. Iako je i sami posjet neopisiv doživljaj, kupnja vozila u njihovu salonu je, tvrdi Vlado, posebno iskustvo jer s klijentima njeguju prijateljski odnos koji gotovo uvijek započinje ili završava ugodnom kavom ili pak ručkom: "Uz neobaveznu kavu ili ručak, pokušavamo ispuniti želje i preferencije svojih klijenata. Nije poanta pod svaku cijenu prodati automobil, bit svega jest da klijent bude zadovoljan." Dokaz su međusobno građenog povjerenja na čvrstim temeljima i klijenti koji se zadovoljni vraćaju po novi primjerak: "Imali smo klijente koji su u proteklih pola godine kod nas promijenili dva-tri automobila. Guštali su nekoliko mjeseci u automobilu, mi smo ga otkupili od njih i prodali im drugi", govori Vlado, koji naglašava kako su ovakvi limeni ljubimci, u kojima je vožnja čisti gušt, ostvarenje svih dječačkih snova.

Benussi Auto Benussi (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Prevarili bismo se ako pomislimo da je brza vožnja jedini razlog kupnje ovakvog luksuza, naglašava Vlado. Imati ovakav automobil i uživati u vožnji koja nudi poseban komfor, puno je više od toga: ''Kad kupujete ili imate takav automobil, guštate u sasvim drugim detaljima, u zvuku, izmjeni brzine, netko pak u interijeru ili materijalima. Svaki automobil i klijent ima svoj gušt i svoju posebnu priču.''

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Autokuća Auto Benussi po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene