Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mamić priznao mito

Analiza Andrije Jarka: "Ovo su najteže optužbe izrečene u povijesti hrvatskog pravosuđa, ali svi se slažu u dvije stvari"

Slučaj presude Vrhovnog suda, a zatim i presice Zdravka Mamića i njegovih teških optužbi na račun hrvatskog pravosuđa analizira Andrija Jarak.

USKOK se danas oglasio priopćenjem u kojem potvrđuju da su od Zdravka Mamića u listopadu prošle godine primili USB s njegovom izjavom vezanom za ovaj slučaj. Provjera još traje. 

"Razgovarao sam danas s desetak bivših i sadašnjih pravosudnih dužnosnika koji kažu da su ovo najteže optužbe koje su ikad izrečene u povijesti na račun pravosudnog sustava. Nitko od mojih sugovornika nije htio gostovati pred kamerom i govoriti o ovoj temi jer kažu - ne znamo detalje, nećemo načelno govoriti", analizira reporter Nove TV Andrija Jarak. 

"Međutim, svi su složni u dvije stvari. Optužbe je izrekla pravomoćno osuđena osoba koja je u bijegu od hrvatskog pravosuđa. No optužbe su toliko teške i ozbiljne da ih bez obzira na to treba temeljito istražiti i procesuirati. To je generalni stav i zaključak sugovornika. Mamić je de facto priznao davanje mita, što je jednako kažnjivo kao i primanje mita. Zakon je tu jasan. Ako službena i odgovorna osoba primi mito, kazna je od jedne do deset godina zatvora", nastavlja Jarak.

Pročitajte i ovo USKOK, ilustracija Stižu reakcije USKOK potvrdio: "Mamić je poslao svoju izjavu na USB-u. Odmah smo počeli s provjerama sadržaja koje su još uvijek u tijeku"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasilo se i ministarstvo Malenica nakon Mamićeve presice: "Očekujem očitovanje sudaca i reakcije nadležnih tijela"

Mamić na današnjoj konferenciji za novinare nije predočio nikakve materijalne dokaze za svoje optužbe.

"Kaže da je sve te optužbe dokumentirao i snimio na memorijski stik koji je skupa sa snimkama dostavio Državnom odvjetništvu, još početkom listopada prošle godine. To nam je potvrdio i njegov odvjetnik. Uskok bi trebao provesti izvide. No sigurno je jedno. Ovo treba istražiti do kraja i utvrditi tko govori istinu. To je u interesu i hrvatskog pravosuđa, ali i javnosti, jer su ovo najteže optužbe u povijesti hrvatskog pravosuđa", zaključuje Jarak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene