Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veljan Radojković za gradonačelnika

Županijski SDP u koaliciji s četiri stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinski Županijski odbor SDP-a potpisao je koalicijski predizborni sporazum s Hrvatskom narodnom strankom, Hrvatskom strankom umirovljenika, Demokratskim centrom i Strankom umirovljenika, a njihov kandidat za župana je Veljan Radojković.

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici županijskih odbora Veljan Radojković (SDP), Srđan Jurković (HNS), Ante Sesardić (HSU), Josip Vitezica (DC) i Ivan Visković (SU). Radojković je rekao kako je zajednički cilj te koalicije pobijediti na lokalnim izborima u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je od njezine uspostave kao regionalne samouprave vladala grupacija na čelu s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Liste se predaju do petka Novčane kazne prijete strankama koje se ne budu pridržavale ovog pravila Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

'Danas uspostavljena koalicija može odgovoriti izazovima trenutka jer nudimo nadu da recesiju možemo kvalitetnije prebroditi', kazao je Radojković. Čelnici županijskih odbora ostalih stranaka rekli su kako su u toj županiji nužne promjene jer se u njoj, po njihovim tvrdnjama, živi teže od hrvatskoga prosječnog standarda.

Predsjednik Splitsko-dalmatinskoga HNS-a Srđan Jurković pritom je istaknuo da je nezaposlenost u toj županiji 17 posto, a prosječna nezaposlenost u Hrvatskoj 13 posto. 'Najveći problem Splitsko-dalmatinske županije jest što u njoj 62 posto umirovljenika ima mjesečna primanja manja od 2000 kuna', ustvrdio je predsjednik Županijskog odbora HSU-a Ante Sesardić. Nedavno su splitski gradski odbori SDP-a, HNS-a, HSU-a i DC-a sklopili koaliciju koja SDP-ovca Ranka Ostojića podupire kao kandidata za gradonačelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene