Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sredstva za kampanju

Župan Bubalo odbacio zahtjev da podnese ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo na sjednici Županijske skupštine odbacio je zahtjev HSP-a da podnese ostavku na svoju dužnost, nazivajući zahtjev HSP-a 'jeftinim pamfletom'.

Vijećnik HSP-a Danijel Srb na sjednici je ponovio nedavni zahtjev Kluba vijećnika HSP-a da Bubalo da ostavku zbog medijskih napisa o njegovoj navodnoj umiješanosti u slučaj prikupljanja sredstava za predizbornu kampanju HDSSB-a od tvrtki s područja Županije. Srb je kazao kako bi podnošenjem ostavke Bubalo pokazao da ne želi biti oslonac politike koja, kako je rekao, 'reketari gospodarstvenike s ovoga područja'.

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Slika nije dostupna Osijek: SDP zatražio ostavku župana Bubala

Odgovarajući vijećniku, Bubalo je zahtjev za svojom ostavkom nazvao 'jeftinim pamfletom', koji mu, kako smatra, 'samo podiže rejting u gradu Osijeku'. Rekao je kako ga to neće spriječiti da, nakon što pobijedi na gradskim izborima, objavi sve što je radila aktualna gradska vlast. Dodao je kako ga posebice zanimaju aktivnosti tvrtke 'D.S. Konzalting' i njene usluge za grad Osijek i gradska javna poduzeća.

Predsjednik osječko-baranjskog HSS-a i dožupan Pavo Šarčević izjavio je novinarima kako HSS nije želio podržati inicijativu za smjenjivanje župana Bubala, iako je vijećnička većina danas drugačija, smatrajući da bi takav potez doveo u pitanje funkcioniranje Županije, posebice u financijskom poslovanju. Danijel Srb je novinarima izjavio kako je on bio zaposlenik spomenute tvrtke, ali da ona nije poslovala s gradom Osijekom, niti, rekao je, u njenom poslovanju ima nešto sporno. S obzirom da se pred početak sjednice neslužbeno spominjala mogućnost da bi nedavno stvorena županijska koalicija HDZ-HSP-HSU-HSLS-HSS danas mogla razriješiti predsjednika Županijske skupštine, HDSSB-ovca Ivicu Završkog, i tako pripremiti smjenjivanje župana Bubala, Srb je na novinarski upit kazao kako su procijenili da ne treba izazivati krizu vlasti neposredno pred lokalne izbore i tako onemogućiti funkcioniranje Županije.

Odgovarajući na upit vijećnika HSP-a Franje Gavrana o vlasničkoj strukturi Centra za unaprjeđivanje stočarstva, čije programe umjetnoga osjemenjivanja Županija financira s 900.000 kuna, župan Bubalo je tijekom rasprave odgovorio kako je 100-postotni vlasnik ove ustanove Krunoslav Ižaković, inače vijećnik HDSSB-a u osječkom Gradskom vijeću.

Na novinarski upit postoji li mogućnost sukoba interesa, s obzirom da je Ižaković član HDSSB-a, koji je na vlasti u Županiji, Bubalo je izjavio 'kako nikada ne podržava sukobe', a da se program, koji je u toj ustanovi financirala Županija, 'pokazao korisnim za razvoj stočarstva'. Zamoljen da pojasni svoju izjavu o tvrtki 'D.S. Konzalting' Bubalo nije dao konkretan odgovor, kazavši kako se u bankarstvu, kada se govori o konzaltingu, obično pomisli 'na nekakvo pranje', ali da javnosti treba ostaviti mogućnost da prosudi o takvim informacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene