Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Socijalno neosjetljive mjere

'Vlada nema rješenja za financijsku krizu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ustvrdio je da Vlada nema ozbiljnih rješenja za financijsku i gospodarsku krizu te da će najavljeno zamrzavanje plaća najviše pogoditi 70 posto državnih službenika kojima je osnovica plaće manja od 3700 kuna.

'Sanader je zbog svojih mjera u medijima već proglašen kradljivcem Božića', rekao je Čačić na stranačkome skupu kojim je zagrebački HNS na jezeru Jarunu otvorio predizbornu kampanju za lokalne izbore.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija - 6 financijska osobnost Štediša, rasipnik ili kockar: Otkrijte koji ste od ovih 7 tipova i što to znači

Za premijerove mjere opće štednje, kojom se želi suprotstaviti globalnoj ekonomskoj krizi, Čačić je rekao da nisu dostojne razine predsjednika Vlade. 

'Zamrzavanje plaća pogodit će najviše službenike državne uprave - njih više od 70 posto čija je osnovica plaće manja od 3700 kuna', dodao je.

'To je blago rečeno socijalno neosjetljivo, a ništa ne znači za rješenje financijske i gospodarske krize. Hrvatskoj su u ovom trenutku potrebni drugačiji potezi', rekao je Čačić.

Dodao je kako će sa suradnicima uskoro objaviti tekst u kojemu će naznačiti svoje viđenje mjera koje bi Vlada trebala poduzeti kako bi se bezbolno izašlo iz krize.

Iako je službeno otvorio predizbornu kampanju, predsjednik HNS-a još nije istaknuo svoju kandidaturu za zagrebačkoga gradonačelnika.

'Moja je kandidatura latentna. Ako se za to odluči moja stranka, onda ćemo ići s mojom kandidaturom', rekao je Čačić.

Ako se kandidira u Zagrebu, Čačić vjeruje da će se u drugom izbornom krugu susresti s SDP-ovim kandidatom i trenutačnim gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

'Čak i po SDP-ovoj anketi Bandić ima oko 30 posto, a ja nešto više od 20. Ako i dođe do te utrke, pobjednik će morati skupiti više od 50 posto', rekao je Čačić.

Dodao je kako HNS Zagrepčanima može pružiti mnogo kvalitetnije i uspješnije projekte od sadašnje vlasti pod kojom Zagreb 'stagnira i nazaduje, posebno na područjima znanosti i kulture'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene