Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imam svu dokumentaciju'

Vijećnik optužuje Đapića da je kampanju platio iz džepa građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni vijećnik u Skupštini Požeško-slavonske županije Božidar Lujanac rekao je kako posjeduje dokumentaciju iz koje je vidljivo da je predsjednik HSP-a Anto Đapić, kako je rekao, duboko zavukao ruku u džep građana te županije, ustvrdivši da su oni platili izbornu kampanju HSP-a te Đapića ustoličili na mjesto osječkog gradonačelnika.

To dokazuje famozni ugovor o poslovnoj suradnji između HSP-a i Kamen-Ingrada, a danas je to tema svih medija, rekao je Lujanac, bivši vijećnik HSP-a. Kako je dodao, ' može se reći da je Đapić magistrirao u Splitu, doktorirao u Požegi, a stečeno znanje primjenjuje u Osijeku, čemu sam svjedočio na prošloj sjednici osječkog Gradskog vijeća.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić: 'Ako Sanaderu bude trebao glas, dat ćemo ga' Slika nije dostupna HSP podnosi tužbu Ustavnom sudu zbog zabrane TV spota

U stanci te sjednice od 22. prosinca na tiskovnoj konferenciji vijećnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić obrazlagao je inicijativu za razrješenje Ante Đapića s mjesta predsjednika Vijeća, a na toj su tiskovnoj konferenciji nazočili i Božidar Lujanac i Dražen Keleminec, predsjednik Hrvatskoga pravaškog pokreta koji je Đapića i kazneno prijavio.

Lujanac je izjavio kako se nada da će pravna država u ovom slučaju biti djelotvorna kako je djelotvorna i u procesuiranju hrvatskih branitelja, te kako ne će dopustiti da se kriminal i kriminalne radnje štite saborskim imunitetom. Lujanac je podsjetio na događaje od prije tri godine kad mu je kao vijećniku HSP-a bio onemogućen ulazak u županijsku zgradu i sudjelovanje na sjednici Skupštine. Kako je rekao, bio je napadnut kad je javnosti pokušao predočiti malverzacije između Županijske uprave za ceste, Požesko-slavonske županije i tvrtke Kamen-Ingrad.

'Kad sam lani na tiskovnoj konferenciji rekao da posjedujem dokumentaciju kojom ću dokazati da je predsjednik HSP-a Anto Đapić duboko zavukao ruku u džep građana Požeško-slavonske županije, bio sam pretučen usred Pakraca', ustvrdio je Lujanac. Osvrnuvši se i na sadašnje stanje u Županiji, naveo je kako je isto kao i za mandata bivšega župana Ante Bagarića jer su pitanja za aktualni sat naručena i za sve se uvijek okrivljuje bivša vlast.

Lujanac je podsjetio kako je protiv bivšega župana Ante Bagarića podnio dvije kaznene prijave te kaznenu prijavu protiv predsjednika HSP-a Ante Đapića. Zanijekao je da stoji iza anonimnih prijava protiv Đapića Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene