Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vesna Buterin kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Buterin predstavljena je danas na konferenciji za novinare kao kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnicu Rijeke.

Ustvrdivši da je vrijeme za promjene u riječkoj gradskoj vlasti, Vesna Buterin je istaknula da na čelo grada trebaju doći mladi i energični ljudi koji ne politiziraju nego nude rješenje problema, a svoj će program predstaviti dva mjeseca prije dana lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Prosvjedi protiv Rusije ANTIRATNI PROSVJED Rusi izlaze na ulice zbog djelomične mobilizacije: "Za što će majke i djeca suze liti?" Slika nije dostupna širi netrpeljivost među narodima Gradonačelnica Sarajeva: "Poruke mržnje moguća su reakcija na Milanovićeve izjave"

Među najvažnijim projektima koje kao gradonačelnica namjerava poticati i u njih uključiti što više Riječana su izgradnja sveučilišne bolnice, sveučilišnog kampusa i uređenje lučkog podučja. Buterin je najavila spremnost da riješi 'prometni kaos' u Rijeci. To bi se izvelo preregulacijom prometa i rješavanjem problema s parkiralištima tako da svaki građanin može ući u grad za deset minuta, za toliko pronaći parkirališno mjesto i za toliko izaći iz gradskog središta, istaknula je.

Jedan od priroriteta bio bi joj izgradnja autobusnog kolodvora, a misli da je "važna transparentnost" u trošenju novca iz gradskog proračuna, te poticanje i izrada strategije razvoja poduzetništva i gospodarstva u Rijeci. Uza sve to, rekla je, vrijeme je da na čelu grada bude žena.

Vesna Buterin rodila se 1974. godine u Puli, a u Rijeku se doselila 1993. Magistrica je ekonomskih znanosti i asistentica na riječkom Ekonomskom fakultetu. Saborska je zastupnica HDZ-a i vijećnica u riječkome Gradskom vijeću.

Predsjednik riječkoga Gradskog odbora HDZ-a Bojan Hlača rekao je, ističući njezine prednosti u kandidaturi za dužnost gradonačelnice, da je Vesna Buterin novo lice, bliska ljudima, nekorumpirana, te da iskreno voli svoj grad, da je odlučna u rješavanju problema, vrlo sposobna u komuniciranju te stručna u gospodarstvu.

Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a Gari Capelli najavio je predstavljanje kandidata te političke stranke za dužnost primorsko-goranskog župana sljedećeg tjedna te predstavljanje kandidata za gradonačelnike i načelnike općina u Županiji tijekom sljedećih sedam dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene