Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši SDSS-ovci

Razriješeni vukovarski dogradonačelnik i dopredsjednik Gradskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko je Gradsko vijeće većinom glasova na današnjoj sjednici razriješilo Svetislava Lađarevića s dužnosti dogradonačelnika, a Dragu Todorovića s dužnosti dopredsjednika Gradskog vijeća, obojicu negdašnjih članova SDSS-a.

Prijedlog za iskazivanje nepovjerenja i razrješenja s dužnosti dvojice bivših SDSS-ovaca inicirao je Klub vijećnika SDSS-a, a sam prijedlog, osim četvorice vijećnika SDSS-a, potpisalo je još pet vijećnika - po dvojica iz SDP-a i HSS-a i jedan neovisni. Prijedlog su na sjednici poduprli svi nazočni vijećnici, osim četvorice bivših SDSS-ovaca, sada članova novoutemljene Nove srpske stranke.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

SDSS-ova inicijativa rezultat je višemjesečna previranja u vukovarskom SDSS-u nakon čega je u početku prosinca 2008. isključen Svetislav Lađarević i četvorica SDSS-ovih vijećnika SDSS-ova inicijativa rezultat je višemjesečna previranja u vukovarskom SDSS-u nakon čega je u početku prosinca 2008. isključen Svetislav Lađarević i četvorica SDSS-ovih vijećnika. U međuvremenu je Lađarević osnovao Novu srpsku stranku, a četiri isključena vijećnika nastavili su u Gradskom vijeću djelovati kao neovisni te su osnovali i svoj klub.

U službenom prijedlogu za iskazivanje nepovjerenja Lađareviću i Todoroviću, upućenu Gradskom vijeću, navodi se da su oni '...na dužnosti postavljeni temeljem izbornih rezultata SDSS-a' te da su iz SDSS-a isključeni jer '...nisu provodili odluke viših organa stranke i zalagali se za ispunjenje sporazuma SDSS-HDZ'.

Lađarević i Todoorović spojili nespojivo

Prije nego je izglasano nepovjerenje Lađareviću i Todoroviću, u dužoj raspravi klubova vijećnika i pojedinih vijećnika na trenutke je bilo i verbalnih uvrjeda. Zahvalivši na dosadašnjoj suradnji, Lađarević je naglasio da je njegova smjena 'spojila nespojivo' te je poimence naveo imena vijećnika koji su u sukobu, a zatim je, pokazujući rukama navodne znakove, spomenuo 'ustaše' i 'četnike'.

Burno je na to reagirao neovisni vijećnik Pilip Karaula tražeći ispriku, a sjednicu su napustili Željko Sabo (SDP), Nikola Toth i Nikola Žulj (HSS). Lađarević se ispričao navodeći da je bio pogrješno shvaćen te da se uvijek zauzimao za razvoj povjerenja između hrvatske i srpske zajednice u Vukovaru.

Na sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je poduprt prijedlog da se u svibnju za Dan grada nagrada za životno djelo dodijeli dr. Vladi Horvatu, vukovarskom povjesničaru i muzeologu. Medalje grada Vukovara bit će dodijeljene ministru financija Ivanu Šukeru za veliku potporu državnog proračuna u izgradnji vukovarske gospodarske zone, a isto priznanje dobit će i ministar kulture Božo Biškupić za potporu u obnovi Gradskog muzeja i Gradske knjižnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene