Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći krug lokalnih izbora

Oba kandidata dobila isti broj glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na proteklim lokalnim izborima pojedini su kandidati pobjeđivali ili gubili zahvaljujući samo jednom glasu, a u Zlatar Bistrici u drugom krugu izbora ni jedan od dva kandidata nije pobijedio - uz 36 nevažećih listića, obojica su naime imala isti broj glasova. Sad ih čeka treći krug i naravno obojica se nadaju pobjedi.

Načelnička fotelja u Zlatar Bistrici i nakon drugog kruga izbora čeka novog načelnika. Oba kandidata i HSS-ov i HNS-ov privukli su do u glas isti broj birača i HNS-ov Žarko Miholić i HSS-ov Saša Pavlović osvojili su 521 glas. Podjednako dobri, ni jedan ne nudi ništa novo, slučajnost ili nešto drugo...? 'Mislim to je jedno čudo od Zlatar Bistrice, nemam ideje da bi se tako nešto moglo gdje drugdje dogoditi nego baš kod nas', rekao je Pavlović. 'Upravo to što je ispalo 521 kao i 521 na suprotnoj koaliciji je, ja mislim, možda sreća više za suprotnu koalciju nego za nas', kaže Miholić. Obojici je za načelničko mjesto trebao samo jedan glas. Po njega će morati u treći izborni krug, 14. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proglasio pobjedu Sanader: HDZ je pobjednik lokalnih izbora Slika nije dostupna Otvorena birališta Počeo drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj

'Nova radna mjesta, poboljšanje socijalnog statusa građana i rad na podizanji infrastrukture, odnosno kulturni sadržaji u samoj općini', umirovljeni pukovnik HV-a Žarko Miholić pobjednik u prvom krugu nada se pobijediti i u trećem. 'Glavna stvar je završavanje industrijske zone i privlačenje poduzetnika kako bi osigurali financijsku samostojnost općina i daljnji razvitak, a sve ostalo dolazi uz to', dosadašnji načelnik informatičar Saša Pavlović očekuje na tom mjestu i ostati. Pa obojica kreću u akciju za glasove onih 1.228 birača koji svoj glas u drugom krugu nisu dali ni jednom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene