Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Holjevac izjavila

'Nisam dobila inicijativu HDZ-a i HSLS-a za smjenu Bandića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac izjavila je danas da nije dobila inicijativu zagrebačkoga HDZ-a i HSLS-a za smjenu jedinog člana skupštine Zagrebačkog holdinga gradonačelnika Milana Bandića.

'Moguće je da je još dobijem jer je, po Poslovniku, HDZ i HSLS mogu predati i na sjednici Gradske skupštine', rekla je Holjevac na konferenciji za novinare na kojoj je predstavila prijedlog dnevnog reda 44. redovite skupštinske sjednice najavljene za srijedu, 28. siječnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedino Tatjana Holjevac ovlaštena za zastupanje SNL-a Slika nije dostupna SNL opozvao predsjednicu Tatjanu Holjevac

Dodala je da se izbor skupštine Zagrebačkog holdinga provodi i da je reguliran na temelju Zakona o trgovačkim društvima. Spominjući pritužbe građana vezane uz parkiranje na području Jurjevske ulice, Pantovčaka itd., istaknula je kako je tu riječ o primjeni Zakona o sigurnosti na cestama po kojemu nije dopušteno parkirati na pločniku. Napomenula je da je na temelju tog zakona Gradska skupština izmijenila Odluku o komunalnom redu, a u novoj se to detaljnije reguliralo.

Holjevac je istaknula da će na sjednici Gradske skupštine zatražiti izmjenu te odluke, jer pola milijuna automobila u Zagrebu treba negdje parkirati. Smatra da bi se građanima trebala olakšati izgradnja parkirnih mjesta u dvorištima u kojima ima mjesta. Najavljujući dnevni red sjednice Holjevac je rekla da će se na njoj raspravljati o Prijedlogu za promjenu Statuta Grada Zagreba jer će se u izmjenama i dopunama Statuta pobliže regulirati koliko će članova koji mjesni odbor imati i uz koju naknadu.

Prijedlogom plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija na području Zagreba načinit će se nova organizacija vatrogastva u Zagrebu, rekla je Holjevac. Dodala je da će se napraviti tri nova vatrogasna centra kako bi vatrogasci u roku od petnaest minuta mogli doći do mjesta požara. Dražen Siriščević bit će predložen za ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, a Nikola Ćubela za ravnatelja Zagrebačkoga kazališta lutaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene