Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranili im natjecanje

Nezavisna lista sela Paljuva nestala preko noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalni su izbori sve bliže i sve je više čudnih manipulacija u zemlji koja ima više birača nego stanovnika. Iz okolice Biograda žale se da njihovu Nezavisnu listi bez ikakva razloga nisu registrirali. To ne dopušta lokalni moćnik.

Iako su kako sami priznaju, politički amateri i laici, žele barem poštenu političku utakmicu. Izbornu listu sa svim potrebnim elementima predali su na vrijeme. Nezavisni kandidati iz Paljuva nekoliko su puta provjerili, zadovoljavaju li sve kriterije za natjecanje na izborima. U izbornom povjerenstvu dobili su pozitivan odgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treći krug lokalnih izbora Oba kandidata dobila isti broj glasova Slika nije dostupna Proglasio pobjedu Sanader: HDZ je pobjednik lokalnih izbora

S Nezavisne liste sela Paljuva, po svim bi anketama u općinsko vijeće Novigrada zasjela dva vijećnika. Uvjereni su kako im je netko smjestio. Unatoč svim provjerama, lista odjedanput postaje nevažeća. 'Gospođa koja je radila tu večer kad smo mi došli predati našu listu nezavisnih kandidata bila nas je dužna upozoriti po zakonu, da naša lista nije pravovažeća', rekao je kandidat Ivica Buterin.

No, Nezavisne iz Paljuva nitko nije obavijestio ni o čemu. Razlog više da smatraju kako u novigradskom općinskom vijeću nisu poželjni. Ljudi iz dosadašnje novigradske vlasti, posljednjih su dana sve češće u Paljuvu. Mještani uvjeravaju kako su ih na sve moguće načine pokušali odgovoriti od izborne utrke. Proglas njihove liste nevažećom smatraju krajnjim činom u borbi protiv političkih konkurenata.

'Pošto znamo s kim smo imali posla i da ni jednu utakmicu nisu odigrali pošteno, znao sam da će i ova tako završiti', rekao je nositelj liste Željko Buterin. No, poručuju, nije još sve gotovo. Predmet je na Ustavnom sudu i nema razloga da žalba bude odbijena. Iza sebe imaju cijelo selo. Žele samo pružiti ljudima mogućnost, da ih izaberu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene