Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Netko je izmanipulirao branitelje'

Kregar: Izbjegavanja sučeljavanja znak je bahatosti i oholosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da njegov protukandidat Milan Bandić izbjegava javno sučeljavanje što je 'znak bahatosti i oholosti, ali i znak nepoznavanja i nepoštivanja demokratskih standarda'.

Kregar se založio za ravnopravnost i jednako tretiranja kandidata u medijima, poručivši kako gradonačelniku ne priliči da u predizborno vrijeme otvara škole ili vrtiće, skupove u kojima je grad sponzor ili donator.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završena sjednica o Varšavskoj Skupština traži ostavku Milana Bandića Slika nije dostupna 'Problem je Bandić, ne SDP' HNS u Zagrebu podržava Josipa Kregara

>> 'Vodeći kandidati su pokazali bahatost i bezobrazluk'

'Danas je izašla knjižica 'Zagreb zdravi grad' koju financira gradsko Poglavarstvo, a u kojoj piše isključivo o uspjesima Milana Bandića. Sva sredstva proračuna stoje na raspolaganju vlasti u gradu', kazao je napomenuvši da tako kandidati ne mogu postići ravnopravnost u nadmetanju.

Vezano za predstojeći koncert Marka Perkovića Thompsona na Trgu bana Jelačića, kazao je kako u svom priopćenju nisu osporili pravo održavanja koncerta već su postavili pitanje ravnopravnosti kandidata u izbornoj utakmici, tražeći da se Milanu Bandiću zabrani korištenje koncerta u predizborne svrhe.

'Branitelje je netko krivo informirao'

'Svojim podneskom nismo osporili pravo održavanja koncerta i slobode izražavanja, već smo postavili pitanje ravnopravnosti kandidata u izbornoj utakmici i pravila izborne šutnje', rekao je Kregar. Dodao je da vjeruje da su građani razumni i odgovorni birači koji znaju da su izborni trikovi način podcjenjivanja pamćenja birača i njihovih osjećaja. Ono što osporavamo je manipulacija osjećajima za izbornu promidžbu, poručio je. Predlaže da Državno izborno povjerenstvo (DIP) dostavi žalbu Ustavnom sudu, kako bi se pokrenuo izborni spor, a Ustavnom sudu da uvaži žalbene prigovore.

Komentirajući plaćene oglase braniteljskih udruga Grada Zagreba u kojim se proziva Kregar, rekao je da branitelji nisu bili informirani o njihovom zahtjevu, odnosno, da ih je netko krivo informirao. Izrazio je žaljenje što se na takav način podcjenjuju branitelji i od njih se traži da budu publika koja ne razmišlja i ne čita ono što su predizborni nastupi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene