Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljen zajednički izborni stožer

Koalicijski sporazum potpisali HDZ, HSS, HSLS i HSU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski sporazum za lokalne izbore potpisali su u Slavonskome Brodu županijski čelnici HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a.

Koalicija će za župana kandidirati Danijela Marušića iz HDZ-a, a za njegove zamjenike HSS-ovca Davora Vlaovića i Ružicu Vidaković iz HSLS-a, koji tu dužnost obnašaju i sada. Na konferenciji za novinare najavljen je zajednički izborni stožer, a koalicija će za izbor vijećnika Županijske skupštine ponuditi dvije liste kandidata. Na jednoj će biti samo HDZ-ovi kandidati, a na drugoj, koju će predvoditi HSS, bit će i kandidati koalicijskih partnera HSLS-a i HSU-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Imamo mnogo dodirnih točaka' Osijek: Županijski SDP i HNS potpisali koalicijski sporazum Slika nije dostupna 'Nova energija' Potpisan koalicijski sporazum SDP-HNS-DC za županiju

Takav nastup za Skupštinu predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zdravko Sočković objasnio je željom da se izbjegne mogućnost da neka od općina za nju ne dobije svojeg kandidata. Sočković je najavio pobjedu u prvom krugu. 'S ovom koalicijom idemo jer je djelovala stabilno', dodao je predsjednik županijskoga HSS-a Davor Vlaović. Istu vrijednost koalicije istaknula je i predsjednica Županijskog vijeća HSLS-a Ružica Vidaković. Za dva tjedna koalicija bi trebala objaviti i svoje kandidate za Slavonski Brod i Novu Gradišku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene