Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Završit ćemo sve što je započeto'

Koalicija HSP-HDZ predstavila projekte i programe grada Osijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Izbornog stožera koalicije HSP-a i HDZ-a, osječki gradonačelnik Anto Đapić predstavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare tih dviju stranaka i članova Poglavarstva projekte i programe grada Osijeka koji će se ostvariti do lokalnih izbora u svibnju ove godine, te programe s kojima će ući u izbornu utrku.

Svrha je konferencije da 'odgovorimo svima onima koji javno osporavaju započete programe 2005. godine s tvrdnjama da ih nećemo ostvariti te da pred građanima Osijeka obećamo da će sve ono što je započeto' u proteklom razdoblju biti i završeno, rekao za Đapić. Dodao je kako je riječ o 20-ak projekata vrijednih oko 161 milijun kuna. Među ostalim, to se odnosi na završetak tramvajske pruge do Bikare u Donjem gradu, rekonstrukciju Šećeranskog mosta, uređenje Trga bana Jelačića u Donjem gradu i druge.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Istina je da je osječka vlast imala krizu, no s novim koalicijskim partnerom sve smo se dogovorili i započeti projekti će biti završeni, rekao je Đapić. Dodao je kako se pripremaju i mnogi drugi projekti i programi, ponajprije infrastrukturni, među kojima i izgradnja novoga pješačkog mosta u Osijeku preko rijeke Drave, izgradnja osnovne škole u Višnjevcu i ostalo, u čijem će financiranju sudjelovati i hrvatska Vlada.

Osječki dogradonačelnik Ivan Vuletić rekao je kako je obavljen radni dogovor s direktorima osječkih osnovnih škola da se krene u pripremu programa jednosmjenske nastave u školama.

O ostalim programima i projektima nakon lokalnih izbora, na kojima očekuju pobjedu, javnost će naknadno izvijestiti, rekao je gradonačelnik Đapić i dodao kako je 'cilj da Osijek postane istinsko gospodarsko i kulturno središte istočne Hrvatske'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene