Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pregovora od sedam mjeseci

Karlovac: Ivan Vučić kandidat HDZ-a, HSS-a i HSLS-a za župana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ, HSS i HSLS Karlovačke županije potpisali su danas u Karlovcu sporazum o suradnji po kojemu će kandidat za župana biti Ivan Vučić, a HSS-ovac Ivan Banjavčić jedan od zamjenika župana.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare istaknuto je da je temelj sporazuma bliskost političkih stranaka i stranačkih programa. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić rekao je da je vrlo dobra suradnja tih stranaka na državnoj razini te da su one i u Karlovačkoj županiji uvijek pronalazile zajednički jezik o svim bitnim pitanjima, neovisno o tome jesu li s HDZ-om bile u koaliciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S Dodikom na komemoraciji Vučić nezadovoljan: "Svi gledaju da o Jasenovcu ne govore nikada" Vladimir Putin i Aleksandar Vučić "Svjetski sukob preko naših leđa'' Srbi bijesni na Putina, tvrde da im je okrenuo leđa: "Zar ovako, braćo Rusi?"

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Ivan Banjavčić rekao je da razgovori i pregovori za taj sporazum traju gotovo sedam mjeseci te da današnji potpisi znače da su se uskladila 'sva preslagivanja u sastavljanju pobjedničke liste i svi programi'. Zbog njih, ali i čvrste poveznice s koalicijskom suradnjom na državnoj razini, Banjavčić očekuje samo pobjedu i dalje uspješno vođenje Županije.

U ime HSLS-a Karlovačke županije predsjednik Dragutin Mikša najavio je dobar rad koalicije u sljedećemu mandatu, a ne samo u izbornoj kampanji.

Dogovoreno je da će HDZ dati predsjednika Skupštine, a stranke potpisnice jednoga njegova zamjenika. Drugo mjesto zamjenika ostavljeno je za oporbenog vijećnika i predstavnika nacionalnih manjina, što će se, dodao je, regulirati izmjenom Statuta Županijske skupštine. Nositelj liste i kandidat za predsjednika Županijske skupštine je Nedjeljko Strikić.

Vučić se ispričao novinarima

Vučić je najavio da će se uskoro potpisati aneks danas potpisanog sporazuma s objavom liste kandidata za Županijsku skupštinu. Buduću listu nazvao je 'pobjedničkom', čiji će kandidati, zajedno sa županom i njegovim zamjenicima nakon izborne pobjede zajedno vladati na dobrobit svih građana bez obzira na njihovu vjeru ili naciju.

Na kraju izlaganja Vučić se javno ispričao novinarima koje je možda uvrijedio, dodajući kako je to bilo 'u žaru borbe zbog nervoze u kampanji, a ne namjerno'. Obećao je da će biti na usluzi novinarima, a preko njih i svim građanima. Isprika se odnosi na događaj od 13. ožujka, kad na izlasku sa sjednice nitko od članova Županijskog odbora HDZ-a dvjema novinarkama, koje su čekale dva sata, nije htio dati informaciju iako su pisana priopćenja bila faksirana redakcijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene