Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijatelji postali neprijatelji

Kandidati predali liste, kreću izbori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponoć istječe rok za predaju lista kandidata za lokalne izbore. Prvi se put neposredno biraju župani, gradonačelnici i općinski načelnici. Ministri su uglavnom u svojim izbornim jedinicama, dajući potporu lokalnim kandidatima, baš kao i oporbeni lideri. I svi su naravno sigurni u pobjedu.

Bjelovarski trio ponedjeljak je proveo u rodnom gradu, a ne u svojim uredima. Jandroković, Bajs i Adlešić tvrde kako idu na apsolutnu pobjedu u gradu i županiju, a oni su jamac toga. 'Mi smo dužni pokazati što možemo i napraviti i dokazati rezultate svojoj bazi i to sa svojom imenom i prezimenom jamčiti', rekla je Đurđa Adlešič, predsjednica HSLS-a. Već prvi dan kampanje svojim imenom i prezimenom i pokazali su tko su pravi vladari Bjelovara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završno izvješće Bandić utrošio u kampanju 2,71 milijuna kuna, a Kregar 1,89 Slika nije dostupna 'Moramo se još malo učiti demokraciji' Mesića naljutilo Sanaderovo forsiranje vjeronauka u kampanji

Milan Bandić koji je došao s 45.000 potpisa potpore još bi jedan mandat, a Zoran Milanović bi ga kontrolirao u gradskoj skupštini. Josip Kregar s 11.000 potpisa potpore psihološki se pokušao približiti, ali ne i preskočiti Bandića. I dalje mu je najozbiljniji protukandidat. Kregar saveznika ima u narodnjacima koji su još do prije nekoliko tjedana u fotelji gradonačelnika željeli Radimira Čačića. Čačiću pak njegova baza u Varaždinu okreće leđa i odlazi protivniku Ivanu Čehoku, a njega to ne brine.

Prijatelji postali neprijatelji

Dva su dojučerašna prijatelja i saveznika u Osijeku postali protivnici Gordan Matković želi fotelju gradonačelnika preoteti Anti Đapiću koji vodi političku bitku života za još jedan gradonačelnički mandat. 'Uvjeren sam u pobjedu za gradonačelnika i gradsko vijeće', rekao je Đapić. Krešimir Bubalo, HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika najveća mu je opasnost, a mjesto župana želi zamijeniti mjestom gradonačelnika i to 9. u dva desetljeća. Novo lice Osijeka je i kandidat liberala i socijaldemokrata Josip Vrbošić i on uvjeren u pobjedu, zna prvi potez. 'Prvi dan da vidim koliko je stvarno financijsko stanje', kaže Vrbošić.

HDZ ima plan osvajanja Rijeke, a Vesna Buterin trebala bi dokinuti dva desetljeća socijaldemokracije u Primoriju. 'Apsolutno ulazimo u drugi krug, a onda po prvi puta dobivamo pobjedu u Rijeci', rekla je Buterin. Pobjedi u prvom krugu u Splitu nada se Željko Kerum koji je svoj posao odradio još prošlog tjedna. Danas je to učinio njegov protukandidat Ranko Ostojić. Ostali HDZ-ovi aduti u Zagrebu Jasen Mesić te Splitu Ivan Kuret svoje liste predat će tijekom večeri. I za njih bi po posljednjem istraživanju uspjeh bio ulazak u drugi krug.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene