Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đurđa Adlešič

'Izborni rezultati su dar za 20. rođendan stranke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska socijalno-liberalna stranka je u središnjici stranke u Zagrebu obilježila 20. obljetnicu osnutka svečanom sjednicom Predsjedništva, na kojoj su analizirani rezultati lokalnih izbora, a predsjednica stranke Đurđa Adlešič izrazila je zadovoljstvo rezultatima izbora.

Adlešič je istaknula da su im 'izbori na neki način bili i dar za 20. rođendan s obzirom na bolje rezultati koje su ostvarili' u odnosu na prošle lokalne izbore. Također je izrazila uvjerenje da će HSLS na sljedećim parlamentarnim izborima 'sigurno imati bar dvostruko veći broj parlamentarnih zastupnika'.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

'Neće nam se više nakon ovih izbora moći govoriti da smo regionalna stranka, da postojimo samo na sjeveru Hrvatske, u Varaždinu i Bjelovara - sada se vidi da to nije točno. Ima nas ne samo na sjevernom dijelu Hrvatske, nego nas prvi put ima jače i u Istri i u Lici, pojačali smo se značajno i u Dalmaciji, a sjeverni dio Hrvatske smo zadržali i još nešto pojačali', naglasila je predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

Dodala je kako je HSLS-u značajno da su 'osim gradova koje su imali, u popis gradova u kojima im je ukazano povjerenje dobili i Petrinju i Glinu, mjesta koja su itekako bila zahvaćena ratom'. Predsjednica HSLS-a istaknula je da su rezultati izbora za tu stranku 'jako ugodni' - posebno u Svetom Martinu na Muri, Rešetarima, Kutini, po prvi put u Istri u Kanfanaru, Bjelovaru, Vidovcu, Glini te u Varaždinu.

U povodu 20. obljetnice HSLS-a Adlešič je podsjetila kako je HSLS bio prva demokratska stranka koja je osnovana u tadašnjoj jednopartijskoj državi, tada kao savez (pod imenom Hrvatski socijalno liberalni savez).

'Sjetili smo se i Vlade Gotovca koji je značajno obilježio rad stranke, i Dražena Budiše, i svih nas koji smo još ostali ovdje. Sjetili smo se i značajnih događaja koje je stranka pokretala, a na koje su mnogi zaboravili - od povratka bana Jelačića na Trg do činjenice da smo jedina stranka koja je i nakon sjajnih akcija govorila o kršenju ljudskih prava, da smo stranka koja je dva puta dobrovoljno izišla iz Vlade - iz Vlade nacionalnog jedinstva te iz prve koalicijske Vlade (premijera Ivice Račana) jer nismo pristali ostati u Vladi u kojoj se nisu uvažila naša mišljenja - preširoke haaške optužnice, Savudrijska vala i Nuklearna elektrana Krško. Da je tada HSLS glasovao s vladajućom koalicijom tog vremena i da nismo odlučili izaći iz Vlade, vjerujte danas slovensko pitanje ne bi postojalo - mi bismo ostali bez dijela teritorija', istaknula je Adlešič.

Predsjednica HSLS-a je također rekla kako će za 20. rođendan stranka darovati računala učeničkim domovima u 20 županija, a Mladi hrvatski liberali organizirati će kratke tečajeve njihova korištenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene