Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

HSP za ujedinjenje pravaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izbornom zboru Hrvatske stranke prava (HSP) Splitsko-dalmatinske županije, održanom u Splitu, predloženo je ujedinjavanje svih stranaka pravaškog usmjerenja za predstojeće lokalne izbore.

Za predsjednika županijskog HSP-a jednoglasno je izabran Ivan Protrka. On je istaknuo kako je prošlo vrijeme raskola unutar pravaškog političkog spektra te da je nužno ujedinjenje najprije HSP-a i Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) kako bi na lokalnim izborima u svibnju pravaši, posebice u Splitu i Dalmaciji, polučili što je moguće bolji ishod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izabrali novog predsjednika Srb na čelu HSP-a, Đapić otišao sa 'Za dom spremni' Slika nije dostupna Konvencija HSP-a Đapić: Neću se kandidirati za predsjednika HSP-a

Obraćajući se nazočnima predsjednik HSP-a Ante Đapić je u polusatnom govoru također u prvi plan istaknuo potrebu ujedinjenja svih pravaša, i na državnoj i na razini Splitsko-dalmatinske županije, radi jačanja pravaške opcije kao alternative HDZ-u i SDP-u.

Đapić je priznao kako je za neuspjeh HSP-a na posljednjim parlamentarnim izborima i osobno odgovoran, jer je griješio u odabiru stranačkih kadrova.

'HSP je u proteklih godinu i pol prošao kroz katarzu i sada nam je potrebno okupljanje i zajedništvo da bismo zaustavili obespravljivanje i pljačkanje hrvatskog naroda', kazao je Đapić.

Po njegovim riječima Hrvatska je politika u posljednjih desetak godina 'na stranputici', a sada doživljava i poniženje od Slovenije koja, zbog sporenja glede granice, koči uključivanje Hrvatske u Europsku uniju.

'Slovenija koristi svoje pozicije da bi dobila dio hrvatskog teritorija', kazao je Đapić, koji smatra da su hrvatske vlasti popustljive u pregovorima s EU.

'HSP nije protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ali ne po svaku cijenu jer mi možemo lijepo živjeti i bez nje', kazao je Đapić usprotivivši se pri tomu, kako je rekao, rasprodaji Hrvatske.

On je u izjavi novinarima, nakon završetka sjednice, kritizirao način na koji hrvatska Vlada pregovara s EU-om o restrukturiranju domaće brodograđevne industrije.

'U pregovorima s EU-om prihvaća se restrukturiranje brodogradnje, a koje ne znači restrukturiranje nego odricanje od brodogradnje kao gospodarske grane', ocijenio Đapić, koji smatra da je potrebno ujedinjavanje svih brodogradilišta radi spašavanja hrvatske brodograđevne industrije.

Sudionici izborne sjednice splitsko-dalmatinskog odbora HSP-a posebice su burnim pljeskom pozdravili istup predsjednika splitskog odbora HČSP-a Luke Podruga. On je, podupirući zamisli o ujedinjavanju svih pravaša istaknuo kako je to nužno učiniti jer, kako je rekao, 'Jugoslaveni, KOS-ovci i UDBA-ši zauzimaju ključne pozicije u Hrvatskoj'. Po Podrugovim riječima 'SDP i HDZ su dvije frakcije komunističke partije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene