Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gradom upravljati, ne vladati '

Holjevac na izbore izlazi sa svojom nezavisnom listom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac najavila je danas da će na lokalne izbore izaći sa svojom nezavisnom listom.

'Ono što smo se dosad na izvršnom odboru Sjedinjene nezavisne liste dogovorili, a na temelju analiza i anketa - na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Tatjane Holjevac jer smo tako poznati u Zagrebu. Stranku ćemo zadržati, nećemo je raspuštati', istaknula je Tatjana Holjevac danas na druženju s novinarima. Dodala je da će Nezavisnu listu poduprijeti stranka, kojoj je ona sada na čelu, a sama stranka, SNL ne će izaći na izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedino Tatjana Holjevac ovlaštena za zastupanje SNL-a Slika nije dostupna SNL opozvao predsjednicu Tatjanu Holjevac

Najavila je da će 18. veljače održati skupštinu, koja će biti cjelovita priprema za izlazak na lokalne izbore, te je istaknula da će na izbore izaći 'na sva četiri listića - za gradonačelnicu, za Skupštinu, za Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora'.

'Gradom treba upravljati, a ne vladati i isto je tako potrebno sustavno riješiti način odlučivanja i procese pripreme da se dođe do neke odluke', istaknula je Holjevac. Dodala je da u gradu ima i brzopletih i dobrih odluka te kako podupire projekt zagrebačkih tramvaja, jer je jedan od bitnih primjera kako bi u gradu trebalo raditi. Na upit novinara hoće li biti zadovoljna bude li ponovno izabrana za predsjednicu Gradske skupštine, odgovorila je da će o tome razgovarati kad vide rezultate lokalnih izbora te da zasad u anketama dobro stoje.

Istaknula je da je pri kraju izrada programa za koji joj je uvelike pomogla komunikacija s građanima u protekle tri i pol godine. Najvažnijim je istaknula rješavanje prometa u Zagrebu, ističući da se zauzima da se gradi 'laka gradska željeznica ili metro'. Kao ozbiljan problem istaknula je odlagalište otpada Jakuševec, dodajući kako još nije napravljen sustav za termičku obradu otpada. Zauzela se za to da se sustav izgradi uz pomoć pristupnih fondova EU i rekla da grad dosad nije ništa učinio da do njih dođe.

Naglasila je kako je u Zagrebu potrebno vidjeti koje su dodirne točke grada i hrvatske Vlade, te se zauzela za čvrstu suradnju s Vladom kako bi se riješili gradski problemi. Kao primjer navela je projekt Zagreba na Savi te ilegalna odlagališta otpada u ovlasti inspekcije Ministarstva. Rekla je da im je iz stranačkog programa ostvaren dio vezan za osnutak tvrtke Digitalni grad kao podružnice u sklopu Zagrebačkoga holdinga koja gradu donosi velik prihod.

Navela je kako se nije bilo jednostavno suprotstaviti HT-u, koji je u želji da zadrži monopol zakočio ukupni razvoj grada i države, pa je razina informatike i uvođenja širokopojasnog pristupa za komunikaciju unutar Hrvatske i izvan nje na nedopuštenoj razini i koči razvoj gospodarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene