Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Lokalni izbori

Anto Đapić kandidat HSP-a i HDZ-a za osječkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predstojećim lokalnim izborima u svibnju zajednički kandidat koalicije HSP-a i HDZ-a, koji su nedavno preuzeli vlast u Osijeku, za osječkog gradonačelnika bit će predsjednik HSP-a i sadašnji gradonačelnik Anto Đapić.

Te dvije stranke na izbore će izaći i sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće, izvijestili su na zajedničkoj konferenciji HSP-a I HDZ-a. Zajednički kandidat za dogradonačelnika bit će Gordan Matković, a drugi Ivica Vuletić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet promijenio partnere Anto Đapić ponovno postao gradonačelnik Osijeka Slika nije dostupna Đapić tvrdi da SDSS reketari Vladu

Anto Đapić je istaknuo kako do odstupanja od zajedničke liste za Gradsko vijeće može doći, samo ako istraživanja i analize sigergijske učinkovitosti ne terenu pokažu da je bolje nastupiti s odvojenim listama. Imena za 25 članova Gradskog vijeća bit će objavljena neposredno prije predavanja lista.

Anto Đapić i predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević istaknuli su kako se razgovori o zajedničkom nastupu i na županijskoj razini privode kraju, te su istaknuli uvjerenje kako će do kraja ožujka biti uspješno okončani i pregovori s Hrvatskom strankom umirovljenika.

Na novinarski upit o izravnom sučeljavanju Branimira Glavaša koji je također u nekim medijima svojedobno najavljivao kadidaturu za osječkog gradonačelnika, Đapić je rekao da je za to uvijek spreman. Dodao je kako očekuje da osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala ne 'gura u sigurnu propast predlažući ga za osječkog gradonačelnika' te da postupi kako je prije i najavljivao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene