Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do gostiju nižim cijenama

Hotelijeri snižavaju cijene, gosti se žale na neljubaznost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hotelijeri su, u strahu od slabe popunjenosti, počeli snižavati cijene usluga duž Jadrana. No, stručnjaci upozoravaju da to nije mjera za spas sezone, već dodatno uništavanje hrvatskog turizma.

Prazne plaže i parkirališta, nepopunjene hotelske sobe i neispunjene knjige rezervacija prisilile su hotelijere na snižavanje cijena. No u zadarskim hotelima nema popuštanja. 'Oni koji ruše cijene sigurno ne daju i takvu kvalitetu koja to može pokriti. Vjerujte mi! Mi možemo isto tako srušiti cijene i srušiti kvalitetu', kazao je direktor Turističke zajednice Zadar, Zvonko Šupe.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Zadrani se nadaju da su rezultati prvih pet mjeseci najava dobre sezone. Gostiju je manje kao i na ostatku Jadrana, ali noćenja je više. 'Mi smo ostvarili u prvih pet mjeseci četiri posto više noćenja. Nije spektakularan rezultat, ali u svakom slučaju dobar i bolji od minusa od 30 posto', dodao je Šupe.

Dobra prometna povezanost i izgradnja popratne infrastrukture zasigurno su pogodovali dobrim rezultatima. No stručnjaci se slažu kako je krajnje vrijeme da turiste prestanemo dočekivati s raskopanim cestama i postanemo pristojniji domaćini. 'Gosti se najviše žale na našu neljubaznost, na našu neljubaznost, a najgore je što mi to pokazujemo, kao i to da nam taj gost nije tolko niti bitan. Tu je najveća greška i najveći problem zapravo našeg turizma' istaknuo je Benjamin Rade iz turističke agencije. Dakle, ako se želimo nadati uspješnoj turističkoj sezoni, osmijeh na licu na sigurno neće odmoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene