Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virus diktira

Kakva nas sezona očekuje? Umjesto turista brojimo zaražene, a situacija se mijenja iz dana u dan: "Dobro nam došli na safe destinaciju"

Aktualno Galerija Turizam po korona pravilima - 5 Turizam po korona pravilima - 5 Foto: DNEVNIK.hr Turizam po korona pravilima - 6 Turizam po korona pravilima - 6 Foto: DNEVNIK.hr Turizam po korona pravilima - 4 Turizam po korona pravilima - 4 Foto: DNEVNIK.hr Turizam po korona pravilima - 8 Turizam po korona pravilima - 8 Foto: DNEVNIK.hr +3 Turizam po korona pravilima - 7 Galerija 1/8 >>
Da nema koronavirusa, u ovo vrijeme pred Uskrs, već bismo naveliko brojali turiste. No, virus piše drugačiju turističku priču. Trenutačno je u zemlji 11 tisuća gostiju, osim domaćih, tu su i Nijemci, Talijani.

Iako još nije posve definirano, COVID putovnicu trebali bi dobiti oni koji su cijepljeni, oni koji su preboljeli ili oni koji su se neposredno prije putovanja testirali PCR testom.

Pročitajte i ovo Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Zaštićeno kulturno dobro Stigli turisti, a na atraktivnoj destinaciji dočekali ih radovi i strojevi: Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji"

''Prvo treba definirati što je to COVID putovnica. Po mom sudu, ako je to nekakav preduvjet za prelazak granica, onda je tu riječ o diskriminaciji. Ako je riječ o dokumentu koji će onima koji su se cijepili omogućiti brži i lakši prelazak granice - ja sam za to'', rekao je Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge turizma.

Iz Hrvatske udruge turizma mišljenja su da status sigurne destinacije možemo dobiti jedino ako su procijepljeni i turistički djelatnici. Više od 70 posto zaposlenika iskazalo je interes za cijepljenje

Nautičari prvi otvaraju sezonu. No, iako su gosti na brodovima daleko od gradske vreve i masovnih gužvi, ne znači da na pridržavanje epidemioloških mjera t smijemo zaboraviti. No, sve dok ne profunkcioniraju letovi, o ozbiljnom turizmu teško je razmišljati. Situacija se mijenja iz dana u dan.

Trenutačno je u Hrvatskoj 11 tisuća turista, od kojih je 6 tisuća domaćih. Uskrs je pred vratima, vrijeme kada bi se trebali baviti ozbiljnijim turističkim brojkama. No, nažalost, brojke koje uporno rastu i kod nas i u okruženju su - brojke zaraženih.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene