Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološki problem

Životinje se zapetljavaju u odbačene maske: Veterinarski fakultet u Zagrebu objavio važno upozorenje

Sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta stiglo je upozorenje. Jednokratni zaštitni materijal kao što su maske za lice i rukavice predstavljaju opasnost za brojne divlje životinje.

Od početka pandemije zabilježeni su brojni slučajevi zapetljavanja ptica, riba, lisica ili ježeva. Zapetljavanje može uzrokovati teške ozljede, pa i smrt.

Pročitajte i ovo Ilustracija jasna poruka Ukinuli posljednju mjeru za suzbijanje korone: "Mislimo da je ovo najbolji trenutak" Bernard Kaić EPIDEMIOLOG ZA DNEVNIK NOVE TV Bolest se vratila, i to ranije nego inače: ''Skupljamo prijave i uzorke, broj zaraženih raste velikom brzinom iz tjedna u tjedan''

"Apeliramo na građane da odlažu otpad na za to predviđena mjesta te da dodatno prerežu gumice na zaštitnim jednokratnim maskama, isto tako i gumene rukavice", poručila je Maja Lukac iz oporavilišta za divlje životinje Veterinarskog fakulteta.

"Dugoročno se također količina otpada može smanjiti i korištenjem višekratne zaštitne opreme, kada je god to naravno, moguće", dodala je Lukac.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene