Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnice pod opterećenjem

Brojke im opet rastu: Prešli su brojku od 150.000 preminulih od početka epidemije koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 150.000 ljudi u Velikoj Britaniji umrlo je u roku od 28 dana nakon što su dobili pozitivan test na koronu od početka pandemije.

U subotu je u Velikoj Britaniji prijavljeno još 313 smrtnih slučajeva oboljelih pozitivnih na koronavirus pa je ukupan broj preminulih od početka pandemije porastao na 150.057.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI POTEZ Britanski premijer najavio nešto što je donedavno bilo nezamislivo: "Pod uvjetom da trenutni ohrabrujući podaci nastave stizati..." Slika nije dostupna KRŠENJE LOCKDOWNA Sve zbog zabave "donesite svoju cugu". Britanska policija pokreće istragu zbog kršenja mjera u premijerovoj rezidenciji

Time su postali sedma zemlja koja je prešla 150.000 prijavljenih smrtnih slučajeva, nakon SAD-a, Brazila, Indije, Rusije, Meksika i Perua.

U Ujedinjenom Kraljevstvu je zabilježeno oko 146.390 novih slučajeva, a zarazni omikron izaziva porast infekcija. Također je počeo rasti i broj preminulih unutar 28 dana nakon pozitivnog testa. Sada je taj broj 1271 u proteklih sedam dana, što je za 38,3 % više u odnosu na tjedan ranije.

Cijepljenje je pomoglo u tome da prijem u bolnice i broj preminulih osoba ne raste brzinom kao u prethodnim valovima. Međutim, bolnice su i dalje pod pritiskom zbog sve većeg broja prijema i izolacije zaposlenih zdravstvenih djelatnika.

Premijer Boris Johnson rekao je kako se nada da Britanija može "izbjeći" trenutni val širenja zaraze bez daljnjih mjera i zabrana, iako je priznao da bi dijelovi zdravstvenog sustava mogli biti "privremeno preplavljeni", piše BBC.

Britanija je trenutno pod ograničenjima Plana B, što uključuje obvezne maske za lice u većini javnih zatvorenih prostora, COVID propusnice za ulazak u veće prostore i rad od kuće gdje je to moguće.

Škotska, Wales i Sjeverna Irska već su uvele oštrije mjere za ugostiteljske objekte.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene