Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija ju ubrzo pronašla

Pa gdje joj je pamet?! Ušla u poštu u Novom Zagrebu, rekla da ima koronavirus i otišla kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena zaražena koronavirsom jutros je ušla u poslonicu pošte te pri izlasku rekla kako je zaražena. Policija ju je ubrzo pronašla, a svi djelatnici otišli u samoizolaciju.

Jutros oko 9:15 je žena ušla u poštu u Zapruđu, obavila što je trebala pa rekla službenicima da ima koronavirus i da nazovu nadležne službe. Zatim je otišla kući.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Stjepo Bartulica Most skupio potpise Domovinski pokret više ne želi istragu o Stožeru i koroni: "Situacija nije ista kao prije" Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život"

Djelatnici Pošte nazvali su nadležne službe, epidemiologa i zapovjednika civilne zaštite Novi Zagreb Valentina Rajkovića, koji je sve potvrdio za DNEVNIK.hr.

Policijska patrola koja je bila u blizini brzo je došla, postupala je po naputcima Nacionalnog stožera, razdvojila ljude koji su bili u pošti i izvan nje te popisala sve koji su bili unutra. Oni će, kao i djelatnici koji su bili u smjeni, ići u samoizolaciju.

U poslovnicu je poslan i tim za dezinfekciju.

Žena koja je prekršila mjere samoizolacije i ugrozila ljude živi u blizini poslovnice pa je policija ubrzo i nju našla. 

Kazneni zakon propisuje do dvije godine za onoga tko ne postupi po propisima i naredbama. Ako se ne pridržava mjera i pritom zarazi drugu osobu opasnom zaraznom bolešću, propisana je kazna do tri godine zatvora. Ako to počini iz nehaja, propisana je zatvorska kazna do jedne godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene