Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobri trendovi

I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti

Aktualno Galerija Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 1 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 2 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 3 Galerija 1/4 >>
Broj novozaraženih pada, a stanje sa koronavirusom sve je bolje. O tomu svjedoči i zagrebačka Arena, u kojoj više nema pacijenata te je dvorana sada u pripravnosti.

U zagrebačkoj Areni, koja je posljednjih tjedana služila za prihvat srednje teško oboljelih od korone, više nema pacijenata.

Pročitajte i ovo Vepar trči Zagrebom Buđenje prirode VIDEO (Ne)običan prizor usred metropole: Kad divlje svinje šeću Zagrebom... Advent u Zagrebu - 9 Ponude do 26. svibnja Grad Zagreb objavio natječaj za Advent: Otkrili jednu novost i cijene naknada

Dvorana ostaje u pripravnosti za slučaj potrebe.

"Trenutačno u njoj nema pacijenata, ali je Ministarstvo zdravstva odlučilo da smještajni kapaciteti i dalje budu na raspolaganju u slučaju potrebe. Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze koronavirusom", kažu u Ministarstvu zdravstva. 

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima kad je korona u pitanju. Pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali manje je i onih koji su na respiratoru!

U posljednja 24 sata zabilježene su 174 novozaražene osobe, a trenutačno aktivnih je 3276 slučajeva. U bolnicama su 1742 pacijenta, a na respiratoru njih 139.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević prokomentirala je bolju epidemiološku situaciju. 

"I daje treba biti oprezan jer u zemljama oko nas situacija nije idealna, možda su malo prerano popustili mjere. Moramo pratiti malo ozbiljnije situaciju s mutiranim virusom", rekla je Alemka Markotić te dodala kako će popuštanje mjera sigurno biti postupno.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene