Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raste broj zaraženih

Predstojnica klinike u kojoj su zabranjeni posjeti zbog korone: "Od početka kolovoza primjećujemo jedan blagi trend porasta broja oboljelih"

Aktualno Galerija Splitska bolnica - 1 Splitska bolnica - 1 Foto: Vijesti u 17 Splitska bolnica - 2 Splitska bolnica - 2 Foto: Vijesti u 17 Splitska bolnica - 3 Splitska bolnica - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Splitska bolnica - 4 Galerija 1/4 >>
Splitska bolnica ograničila je posjete u svoju zgradu na Križinama, točnije maksimalno je ograničila posjet Klinici za unutarnje bolesti. Posjet uže rodbine dopušten je samo palijativnim bolesnicima.

Razlog je pojava korone. Oboljelo je njih 11, od kojih su šestorica na Infektologiji, četvero na Internoj i jedan pacijent na Intenzivnoj jedinici liječenja Klinike za unutarnje bolesti.

Dopušteni su samo posjeti članova uže obitelji palijativnim bolesnicima, uz poštovanje svih epidemioloških mjera​.

Iz KBC-a poručuju da nema mjesta panici jer se ne radi o velikom broju bolesnika. No, u Upravi bolnice kažu kako djeluju preventivno te žele spriječiti širenje zaraze. Inače, u ambulantama obiteljske medicine kažu da korone u Splitu sustavno ima, ali malo, i nema jake simptome.

Pročitajte i ovo Sara Sharif otac je pobjegao Misteriozna smrt djevojčice: Sara je pronađena mrtva u kući, stric tvrdi da je pala niz stepenice, no obdukcija je pokazala strašnu istinu

Pacijenti nisu hospitalizirani u bolnici zbog koronavirusa, već zbog drugih dijagnoza, naglašavaju u bolnici i dodaju da je takvu odluku donijela predstojnica Klinike Daniela Marasović Krstulović​ iz preventivnih razloga.

"Simptomi su slični onima s kojima smo se i do sada susretali. Vrućica, bolovi u mišićima, blaža respiratorna simptomatologija, iznimno rijetka upala pluća. Moram reći da zapravo oni bolesnici koji su hospitalizirani su ipak starije životne dobi i inače narušenog kroničnog zdravlja. Nezahvalno je prognozirati, ali od početka kolovoza mi primjećujemo jedan blagi trend porasta broja oboljelih pa ćemo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati. Ništa za sada nije alarmantno", kazala je Mirela Pavičić-Ivelja, predstojnica Klinike za infektologiju KBC Split reporterki Dnevnika Nove TV Sofiji Preljvukić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Aktualno Vatreno čudovište progutalo je površinu veću od Grčke: "Na nekim područjima sve je uništeno. Ništa nije ostalo" Požar u Kanadi - 2 Požar u Kanadi - 2 Foto: Afp Požar u Kanadi - 4 Požar u Kanadi - 4 Foto: Afp Požar u Kanadi - 3 Požar u Kanadi - 3 Foto: Afp Posljedice požara u Kanadi - 4 Posljedice požara u Kanadi - 4 Foto: Afp Posljedice požara u Kanadi - 3 Posljedice požara u Kanadi - 3 Foto: Afp +5 Posljedice požara u Kanadi - 2 Svijet Vatreno čudovište progutalo je površinu veću od Grčke: "Na nekim područjima sve je uništeno. Ništa nije ostalo" 1/11 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene