Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevencija novog vala

Treba li cijepiti djecu? Razgovarali smo sa stručnjakom: ''Sve više je prisutan delta-soj virusa, koji je zarazniji..."

U Primorsko-goranskoj županiji dosad je cijepljeno oko 2000 adolescenata.

Bojan Polić iz Zavoda za histologiju i embriologiju kazao je za Dnevnik Nove TV da bi bilo poželjno cijepiti djecu, pogotovo adolescente.

''Sve više je prisutan delta-soj virusa, koji je zarazniji. Znamo da se djeca druže, bilo bi poželjno cijepiti ih prije početka školske godine kako bismo prevenirali širenje virusa'', istaknuo je Polić te dodao da je važno cijepiti i ostalu populaciju prije jeseni.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović, ministar rada Jednostavan model Dnevnik Nove TV doznaje: Ministar Aladrović će poslodavcima i sindikatima ponuditi novi model potpora, pogledajte kako će izgledati

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić Stanje u Dalmaciji Vesele turisti na plažama, ali ne vesele COVID brojke: "Turistički djelatnici strahuju od prekida sezone"  

Može li slaba procijepljenost ugroziti turističku sezonu, Polić kaže da može. ''Znamo da su potrebne dvije doze za zaštitu od delta soja. Važno je da se cijepimo s dvije doze da preveniramo novi val. To bi bilo važno i zbog ekonomskih, a i socijalnih razloga da pomognemo zemlji da se izvuče iz ove krize'', zaključio je Polić u razgovoru s reporterkom Katarinom Jusić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene