Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve više na respiratoru

Stigli najnoviji podaci o koroni, ugledni epidemiolog za DNEVNIK.hr: "Ne bi me čudilo da dođe do blagog porasta umrlih"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prema najnovijim podacima Nacionalnog stožera, u Hrvatskoj je registrirano 189 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 13 osoba.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 189 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a testirano je 2935 ljudi, objavio je Nacionalni stožer. Trenutačno je 1399 aktivnih slučajeva, od čega je 558 pacijenata na bolničkom liječenju. Na respiratoru je 29 pacijenata.

Iako je jučer zabilježen veliki skok broja preminulih, današnji podaci opet su na razini prosječnih. U izvješću za ponedjeljak navedeno je da su preminula čak 24 pacijenta, što je brojka koja nije zabilježena još od ožujka prošle godine. Današnje izvješće, međutim, kaže da je preminulo 13 osoba.

Sve više pacijenata na respiratoru

Epidemiolog Bernard Kaić oprezan je kada govori o broju preminulih objavljenom u ponedjeljak. "Moguće je da se radi o slučajnosti da je baš u to vrijeme umrlo više ljudi nego inače, a da se sljedećih dana neće nastaviti.
Da se uoči trend u kretanju umrlih, treba ipak gledati neko dulje razdoblje", rekao je Kaić za DNEVNIK.hr.

Dodaje, međutim, da ga ne bi iznenadilo da dođe do blagog porasta umrlih od COVID-a u sljedećih tjedan ili dva jer se u protekla dva tjedna vidi lagani porast broja na respiratoru zbog COVID-a. 

Pročitajte i ovo Bolnica u Bergamu na početku pandemije Svjetska zdravstvena organizacija Prestaje li globalno izvanredno stanje zbog koronavirusa? Visoke razine zaraze predstavljaju problem

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija Nova studija pokazala Misterij koji treba riješiti: Novi koronavirus širi se po čitavom tijelu, pronašli su ga doslovno posvuda

"Inače, od 24 preminule osobe iz izvještaja, prema procjeni kliničara, osmero je umrlo od COVID-a, a 16 sa COVID-om", kaže Kaić.

Preminuli

Prema službenim podacima u posljednja 24 sata preminula je po jedna osoba u KBC-u Split, 36. godište (M), u KB-u Merkur, 42. godište (M), u OB-u Nova Gradiška, 50. godište (Ž), u OB-u Virovitica 38. godište (Ž), u OB-u Bjelovar 37. godište (M), u Klinici za Infektivne Bolesti Dr. Fran Mihaljević" 53. godište (M), u OB-u Pula 42. godište (Ž), u OB-u Karlovac i SB-u Duga Resa 46. godište (M), u KBC-u Zagreb 57. godište (M), u OB-u Varaždin jedna osoba, 53. godište (Ž), u KB-u Sv. Duh jedna osoba, 41. godište (M) te u KB-u Dubrava dvije ženske osobe, 37. i 67. godište. 

Broj novozaraženih po županijama:

Splitsko-dalmatinska (36)

Grad Zagreb (30)

Zagrebačka (11)

Zadarska (6)

Osječko-baranjska (26)

Dubrovačko-neretvanska (8)

Šibensko-kninska (8)

Brodsko-posavska (4)

Primorsko-goranska (27)

Krapinsko-zagorska (0)

Vukovarsko-srijemska (5)

Međimurska (4)

Varaždinska (3)

Istarska (11)

Bjelovarsko-bilogorska (0)

Karlovačka (1)

Požeško-slavonska (0)

Ličko-senjska (4)

Koprivničko-križevačka (0)

Sisačko-moslavačka (2)

Virovitičko-podravska (3)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene