Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LAŽNA SIGURNOST

Splićanin triput negativan na kućnom testu, a onda je uslijedio šok: "Zarazio sam sina, suprugu, punicu..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splićanin Goran nakon kontakta s osobom pozitivnom na COVID tri se puta kod kuće testirao brzim antigenskim testom i svaki je put bio negativan, no u međuvremenu je razvio simptome i na PCR-u se ispostavilo da je - pozitivan.

Tridesetogodišnji Splićanin Goran ispričao je što mu se dogodilo nakon što je bio kontakt osobe pozitivne na koronavirus.

Pročitajte i ovo Nalazište Pred sezonu Antičko otkriće u Stobreču: Pred arheološkim iskapanjima izranja 3000 godina stara povijest Željka Karin RAVNATELJICA NZJZ-a Iz Splita stižu i dobre vijesti: ''Ne stvaraju se gužve i nema miješanja zdravih i bolesnih''

"Budući da sam bio u društvu gdje je jedna osoba bila pozitivna na COVID, odlučio sam se testirati iako nisam imao nikakve simptome. U roku od šest dana testirao sam se tri puta kod kuće brzim antigenskim testom. Svaki put pojavila se samo jedna crtica. Bio sam negativan.

Za nekoliko dana počeo sam osjećati bol u sinusima, ali sam se pouzdao u testove i zaključio kako je to prehlada koja nema veze s COVID-om. Tek kad su svi moji ukućani počeli šmrcati i žaliti se na grlobolju i glavobolju, došao sam na red za PCR test. I on je, naravno, bio pozitivan, a u međuvremenu sam zarazio sina, suprugu i punicu jer sam bio uvjeren da nisam pokupio virus. Oni su, za razliku od mene, bili odmah pozitivni i na brzom testu, i imali su vidljive simptome i temperaturu iznad 38. Osim sina, svi smo cijepljeni, punica je primila i booster dozu", rekao je Splićanin za Slobodnu Dalmaciju.

Tri antigenska testa koja je koristio bila su od različitih proizvođača, dodao je. "Kućni test mi je dao lažnu sigurnost - da sam odmah išao na PCR, ne bih zarazio sve ukućane jer bih znao da sam pozitivan", kazao je Goran.

Valja istaknuti da do greške u rezultatu testa često može doći i zbog neispravnog uzimanja uzorka - niste dovoljno duboko gurnuli štapić u nos ili dovoljno dugo pričekali da se na njega prime stanični elementi koji se potom testiraju. Također, ako je test negativan, a vi se ne osjećate dobro, ponovite ga više puta, a možete i odmah od svojeg liječnika zatražiti uputnicu za PCR testiranje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene