Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova pravila

Sabor u doba korone: Rade, ali skraćeno i maksimalno dvije točke... bit će ih čak manje nego inače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor nastavit će u petak rad raspravom o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima po kojemu se dopunjuju podaci koje su obveznici dužni dostavljati u jedinstveni registar računa. Sabor će raditi po novim pravilima zbog koronavirusa.

Zastupnici će nastaviti rad raspravom o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima po kojemu se dopunjuju podaci koje su obveznici dužni dostavljati u jedinstveni registar računa. U jedinstveni registar računa, osim već postojećih podatka o svim računima i oročenim novčanim sredstvima, sefovima svih fizičkih i pravnih osoba, stambenim štednim ulozima, depozitima u kreditnim unijama, dostavljat će se, po novome, i podatci o stvarnim vlasnicima pravnih osoba imatelja računa, oročenih novčanih sredstava i sefova

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Dan nakon izglasavanja Jandroković o ministrima iz Domovinskog pokreta: "Na njima je da pokažu koliko dobro znaju voditi svoje resore" Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava"

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u četvrtak da Sabor sa zasjedanjem nastavlja u petak i idući tjedan prema predviđenoj dinamici i sastajat će se prema potrebi, ističući da država ne bi mogla funkcionirati ako bi Sabor prestao zasjedati.

Sa saborskim je klubovima dogovoreno da se svaki dan maksimalno rade dvije točke dnevnog reda i slobodne rasprave.

Dogovoreno je i da će svaki dan predsjednik Sabora s potpredsjednikom, ili pak dva potpredsjednika voditi sjednice, a očekuje da će se raditi od 9:30 do oko 14:30, ovisno o dužini rasprava.

''Sabor će glasati po potrebi, slijedit ćemo situaciju i Vladu''

"Imamo svaki dan maksimalno dvije točke i po dva zastupnika iz svakog kluba sudjelovati će u raspravi - onaj koji će govoriti u ime kluba i još jedan", pojasnio je Jandroković.

Preporučeno je, kaže, da za vrijeme dok ne sudjeluju u raspravi zastupnici ne budu u sabornici, što pretpostavlja maksimalno sudjelovanje 14 klubova, odnosno 28 zastupnika, a unutar klubova će se dogovoriti koji će zastupnici sudjelovati.

Odbori će raditi telefonski ili mailom i neće se sastajati, a tajnici odbora, kada dođe zakonski prijedlog iz njihove nadležnosti, poslati će im na mišljenje zakonski tekst na koji će se zastupnici očitovati SMS-om ili mailom.

Jandroković je najavio da će Sabor glasati prema potrebi, a slijedit će situaciju i Vladu, pa će svaka važna mjera ili zakonski prijedlog bitan za funkcioniranje države biti na dnevnom redu i izglasan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene