Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI KORAK

Počelo cijepljenje protiv korone u SAD-u: Medicinska sestra među prvima primila cjepivo pa poručila - "Osjećam nadu"

Medicinska sestra u New Yorku među prvima je primila prvu dozu Pfizerova cjepiva u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu.

"Osjećam nadu", rekla je Sandra Lindsay, medicinska sestra u hitnoj skrbi koja radi u njujorškom Long Island Jewish Medical Centeru, nakon što je primila cjepivo. Guverner Andrew Cuomo pratio je cijepljenje putem videolinka, javlja USA Today.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "To je njegov izbor" Obrisali ga s liste za transplantaciju srca jer se nije cijepio: "Organa je malo, nećemo ih dijeliti nekome tko ima male šanse za život..." Slika nije dostupna NOVI POTEZ Svjetska velesila objavila koliko su djece u dobi od 5 do 11 godina cijepili protiv korone u tjedan dana: "Ovo je dobar početak"

Ova vijest stigla je u vrijeme dok se Sjedinjene Države približavaju strašnoj brojci od 300.000 preminulih od bolesti COVID-19.

Medicinsko osoblje i štićenici domova za starije osobe prvi su primili cjepivo koje su razvili Pfizer i BioNTech.

Izvršni direktor Pfizera Albert Bourla rekao je da će se i on cijepiti. "Ljudi će puno više vjerovati u cjepivo ako se i izvršni direktor cijepi", rekao je u ponedjeljak na CNN-u.

Unatoč ovim pozitivnim vijestima, SAD se još uvijek bori s pretrpanim bolnicama i rekordnim dnevnim brojem slučajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene