Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjever Velike Britanije

Stanje sve ozbiljnije: Na dva tjedna zatvaraju pubove, restorane i barove, članovi različitih kućanstava više se neće smjeti posjećivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mediji javljaju kako britanska vlada planira tzv. društveni lockdown. Osim zatvorenih pubova i restorana, navode da će biti zabranjeni susreti različitih kućanstava u zatvorenom.

Britanska vlada planira uvođenje društvenog lockdowna u najvećem dijelu sjeverne Velike Britanije i potencijalno Londonu kako bi se spriječilo širenje drugog vala epidemije koronavirusa, objavio je u nedjelju kasno navečer Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od vrata do vrata U pokušaju da spriječe širenje novog soja testirat će 80 tisuća ljudi: "U opasnoj smo fazi, a imamo i nove varijante" Slika nije dostupna Probudio se iz kome Nevjerojatan slučaj: Nije imao pojma da vlada pandemija iako je dva puta bio zaražen koronom - "Kao da je sve prespavao"

Nove mjere predviđaju zatvaranje pubova, restorana i barova na dva tjedna, prenosi Reuters.

Ranije prošlog tjedna, premijer Boris Johnson je izjavio je da bi novi lockdown ugrozio radna mjesta, svakodnevni život građana i ljudske konktakte.

Times navodi da će biti zabranjeni i susreti članova različitih kućanstava u zatvorenom prostoru.

Velika Britanija prošlog je tjedna uvela nove mjere koje zahtijevaju rad ljudi od kuće gdje je to moguće, kao i rano zatvaranje restorana i barova kako bi se spriječilo brzo širenje drugog vala koronavirusa. Predviđa se da te mjere budu na snazi šest mjeseci.

Škole i trgovine smiju ostati otvorene, kao i tvornice i uredi u kojima zaposlenici ne mogu raditi od kuće, navodi Times pozivajući se na visoki vladin izvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene