Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE OČEKUJU SE GUŽVE

Od danas na snazi nova pravila za ulazak u Hrvatsku: Postoji nekoliko uvjeta, ali i rješenje ako ih ne ispunjavate

Aktualno Galerija Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 1 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 2 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 3 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 4 Galerija 1/4 >>
Od danas su na snazi nova pravila za ulazak putnika u Hrvatsku. Postoji nekoliko uvjeta kako netko može posjetiti zemlju. No, ako niti jedan uvjet nije zadovoljen - i za to postoji rješenje.

Nacionalni stožer civilne zaštite produljio je postojeće i uveo neke nove mjere u zemlji za suzbijanje pandemije koronavirusa. Nova pravila nisu zaobišla niti prelazak granice. S pomoćnikom načelnika PGP Bregana, Marijanom Burićem razgovarala je za Dnevnik Nove TV Viktorija Bednjanec.

Za prelazak granice, odnosno ulazak u Hrvatsku potrebno je imati negativan PCR ili brzi antigenski test, zatim ući mogu i osobe koje su preboljele COVID-19 unutar 180 dana, ali s potvrdom nakon 11. dana od zaraze. Također, doći u Hrvatsku mogu i osobe koje su se cijepile prvom ili drugom dozom protiv koronavirusa, ovisi o cjepivu, 14 dana nakon cijepljenja.

''S obzirom na nove epidemiološke preduvjete mi ne očekujemo značajnije gužve s obzirom da će biti povoljniji uvjeti za prelazak'', rekao je Burić.

Pročitajte i ovo Liječnici (Foto: Dnevnik.hr) SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI U Klaićevu stiglo dijete (2,5) sa strašnim ozljedama glave, hitno je operirano i bori se za život. Ravnatelj Centra za socijalnu skrb: "Ništa nije ukazivalo na ovo"

Pročitajte i ovo Bolnica, ilustracija - 2 MOŽE LI GORE? Bolnica u Vinogradskoj nema više nekih lijekova i onkološkim pacijentima javljaju da im je terapija odgođena: "Možete li zamisliti kako se takva osoba osjeća?"

Osobama koje ne zadovoljavaju niti jedan uvjet, a žele posjetiti Hrvatsku ''odredit će se mjera samoizolacije od 10 dana''. Granicu putnici pokušavaju prijeći i s krivotvorenim testovima, ali u slučaju da službenici na granici posumnjaju da je test krivotvoren, to mogu provjeriti s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo ili epidemiološku službu koji tada daju svoje mišljenje je li test valjan ili nije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Najčitanije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene