Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu brojke

Nakon samo dva tjedna nastave uživo, iz jedne srednje škole stižu loše vijesti: Svi učenici od nastavu danas više ne prate iz školskih klupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog porasta broja učenika koji su zaraženi koronavirusom i onih kojima je određena mjera samoizolacije, nastava će se u Tehničkoj školi Ruđer Bošković u Zagrebu iduća dva tjedna održavati na daljinu.

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, ravnateljica Tehničke škole Ruđer Bošković u Zagrebu zatražila je od Gradskog ureda za obrazovanje suglasnost da se prijeđe na C model nastave, objavljeno je na stranicama škole.

Pročitajte i ovo Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama Slika nije dostupna zaboravili na pravila? Roditelji goričkih osnovnih škola prikupljaju potpise: ''Ne testiranju i cijepljenju!''

To znači da će iduća dva tjedna učenici nastavu pratiti online, osim onih razreda koji po tjednom rasporedu sati imaju radioničke vježbe, uz uvjet da epidemiološka situacija u razrednom odjelu bude povoljna za rad uživo. Ovo je prva zagrebačka škola koja u ovoj školskoj godini prelazi na C model održavanja nastave.

Prema podacima Stožera civilne zaštite, Zagreb je u četvrtak brojio 383 nova slučaja zaraze, a mjera samoizolacije je određena za još 318 učenika osnovnih i 218 učenika srednjih škola. Porast brojki posljednjih tjedana bilježi cijela Hrvatska u kojoj su u četvrtak zabilježena 1373 nova slučaja zaraze, a preminulo je 15 osoba.

Vlada je na Twitteru objavila zabrinjavajuće podatke koji pokazuju da među 8210 novozaraženih u posljednjih tjedan dana više od 80 posto ljudi nije cijepljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene