Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće zatvaranje gradova

Ova zemlja u našem susjedstvu bilježi najgori dan od početka epidemije: Preminuo gotovo jednak broj ljudi kao u cijelom prvom valu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam osoba umrlo je u utorak od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori, a zaraženo je 296, priopćile su crnogorske zdravstvene vlasti.

Za nešto više od tri mjeseca, od sredine lipnja kada je počeo drugi val epidemije u Crnoj Gori, od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je 137 osoba, a zaraženo je gotovo 9000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatično u susjedstvu Uvode policijski sat, vikendima nema napuštanja općine, zajedno se mogu kretati najviše četiri osobe: "Ovo je posljednja šansa" Slika nije dostupna Zastrašujući podaci Crna Gora novi Bergamo: "Postotak novooboljelih dosegnuo do 40 posto testiranih"

U prvom valu, od sredine ožujka do početka svibnja, kada su uvedene restriktivne epidemiološke mjere, ta država imala je svega 9 umrlih i 324 zaraženih.

Trenutno je aktivnih slučajeva u Crnoj Gori 3448, što je na 100.000 stanovnika 547, uvjerljivo najviše u regiji.

Crnogorski epidemiolozi uzroke ovakve, kako su rekli, alarmantne situacije vide u političkim skupovima vlasti i oporbe za vrijeme parlamentarnih izbora.

Zdravstvene vlasti građane svakodnevno upozoravaju da moraju poštovati epidemiološke mjere, prije svega da nose masku te da u ugostiteljskim objektima poštuju distancu, s obzirom na to da je trenutno najveći broj zaraženih u populaciji rođenoj nakon 1981. godine.

"Ne isključuje se mogućnost zatvaranje gradova u kojima je najteža situacija, ali to je krajnja mjera", priopćeno je ranije iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene