Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tata zahvalan do groba

Odluku je donio u sekundi i spasio bebi život: "Dotrčao sam i vidio da je dijete beživotno. Milijun stvari ti prođe kroz glavu"

Superdoktor Mladen Marković - 4
Superdoktor Mladen Marković - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Superdoktor Mladen Marković - 2 Superdoktor Mladen Marković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Superdoktor Mladen Marković - 4 Superdoktor Mladen Marković - 4 Foto: DNEVNIK.hr Superdoktor Mladen Marković - 1 Superdoktor Mladen Marković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Superdoktor Mladen Marković - 3 Superdoktor Mladen Marković - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Superdoktor Mladen Marković - 5 Galerija 1/8 >>
U doba koronakrize zdravstveni djelatnici iskočili su u prvi plan, a njihova požrtvovnost, spremnost i predanost poslu pokazale su se i na primjeru mladog medicinskog tehničara iz KB-a Dubrava, Mladena Markovića. Prije nekoliko dana istrčao je iz bolnice i brzom reakcijom spasio život petomjesečnoj bebi.

"Dobili smo poziv na dežurni telefon. Bili smo u smjeni i dobili smo poziv od kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, nije u živom stanju i ja sam u tom trenutku skočio i trčao sam prema ulazu, na glavni ulaz", rekao je Mladen Marković, medicinski tehničar u KB-u Dubrava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Odluka koju je Mladen donio u sekundi spasila je život petomjesečnoj bebi. Medicinski tehničar, koji inače radi u operacijskoj sali, čuo je poziv na dežurnom telefonu i reagirao.

"Kolege su vjerojatno bile na ručku ili večeri, to je bilo 10 do 19", kaže Marković.

"Dijete je umiralo na rukama. I kad smo došli tu, dijete je bilo beživotno. Milijun stvari ti prođe kroz glavu", kaže otac Goran Turčić.

"Ja sam dotrčao i uzeo sam dijete od oca iz ruku i vidio sam da je dijete beživotno, da nema znakova života, i počela je reanimacija djeteta. U međuvremenu je došao anesteziološki tim. Ne bih rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je to odradio, i kolegica s interne strane i svi ostali", kaže Marković.

Nakon brze reanimacije dijete je odneseno u šok-sobu i stanje mu se stabiliziralo. Mladen, koji već pet godina radi u Kliničkoj bolnici Dubrava, nikada nije doživio ovakav slučaj.

"U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro. Onda shvatiš šta si napravio i koliko to djelo i moj poziv znači u ovom poslu", rekao je medicinski tehničar. A koliko to što je Mladen napravio doista znači, najbolje zna tata Goran.

"Samo pohvale, zahvalan kako se veli, do groba. Samo najveće hvala i samo tako dalje", zaključuje tata Goran.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene