Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve češće podjele

Vlasnica kafića odlučila da neće posluživati - cijepljene osobe: ''Samo se možeš smijati...''

Posluga u kafiću
Posluga u kafiću Foto: DNEVNIK.hr
Ugostiteljski objekt u mjestu Strobl u Salzburgu poslužuje samo necijepljene osobe.

Austrijski mediji izvještavaju o kafiću koji ne poslužuje osobe cijepljene protiv koronavirusa. Vlasnica za izjave nije bila raspoložena, ali odgovor o takvom postupku nije htjela dati čak ni gradonačelniku. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Poznata i cijena Nova optužnica za izdavanje lažnih covid potvrda: Uskok tereti 19 osoba, ključna je bila medicinska sestra Slika nije dostupna Drama u Austriji Skandal s cijepljenjem: Liječnica istu iglu koristila za nekoliko ljudi

''Samo se možeš smijati, svoje si misliti i apelirati na goste da ne idu tamo. Jer to ne odgovara našim smjernicama“, rekao je gradonačelnik Strobla Josef Weikinger, prenosi Fenix.

Oglasili su se i austrijski stručnjaci koji tvrde da je pandemije ostavila duboke tragove u društvu te je prisutan sve dublji jaz i raskol.

''To je naravno ogromna opasnost, jer društvo i posebno demokracija unutar njega se sastoji od suglasnosti i legitimnosti. A ako političke odluke više nemaju legitimnost, tada više nema ni demokracije. I sve više ljudi se počne odvajati od društva. A što ih se više odvaja to će manje biti i odluka u njihovom smislu, te se onda odlučuju za svoju vlastitu stvar“, naveo je politolog Reinhard Heinisch.

U Austriji su podijele na cijepljene i necijepljene sve češće, a privilegije sve više imaju - cijepljeni. Zato su ponašanja pojedinaca sve ekstremnija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene