Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Stožer donio novu odluku vezano za Dan sjećanja u Vukovaru. U Zagrebu i četiri županije troznamenkasti brojevi

Ilustracija
Ilustracija PIXSELL/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: PIXSELL/DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 2 Koronavirus, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 4 Koronavirus, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija Galerija 1/4 >>
Nacionalni stožer u ponedjeljak je izvijestio o 1529 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 38 preminulih. Rekordan broj smrtnih slučajeva zabilježen je u nedjelju, kada je Nacionalni stožer izvijestio o 42 preminule osobe.

* Veći skok broja novozaraženih koronavirusom zabilježile su Bjelovarsko-bilogorska i Sisačko-moslavačka županija

* U Hrvatskoj je 1529 novih slučajeva zaraze 

* Umrlo je 38 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

17:03 Stožer je donio novu odluku, a tiče se okupljanja. Do sada je bila zabrana okupljanja više od 50 ljudi, a novom odlukom Stožera ta se zabrana više neće odnositi na okupljanja koja se organiziraju radi obilježavanja blagdana i neradnih dana, pod uvjetom da se održe u skladu s epidemiološkim okvirom koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Odluka je motivirana obilježavanjem Dana sjećanja u Vukovaru koji je ove godine prvi puta državni praznik.

Prema novoj odluci Stožera sportska natjecanja moći će se održavati s gledateljima ako se održavaju radi obilježavanja blagdana i neradnih dana. Odluka Stožera trajat će do 30. studenog. Novu odluku pričitajte OVDJE. 

13:53 U protekla 24 sata evidentirano je 88 novih osoba s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se o osobama s prebivalištem na području sljedećih gradova i općina: devet iz Krapine, sedam iz Sv. Križa Začretja, po šest iz Đurmanca, Huma na Sutli i Konjščine, po pet iz Zaboka, Zlatara i Gornje Stubice, po četiri nova slučaja u Donjoj Stubici, Loboru i Trgovišću, po tri u Oroslavju, Pregradi, Desiniću, Krapinskim Toplicama, Mariji Bistrici i Tuhlju, dvije u Zlatar-Bistrici, dok po jednog novozaraženog imaju Klanjec, Bedekovčina, Budinšćina, Jesenje, Mače, Radoboj i Zagorska Sela.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraženih s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 1094. U samoizolaciji se nalazi 909 ljudi, izvijestio je Stožer KZŽ-a. 

13:29 Na danas održanoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije upozoreno je na problem koji se posljednjih dana povećava te ugrožava rad hitnih službi, osobito Zavoda za hitnu medicinu OBŽ-a. Naime, samo u posljednja 24 sata na dežurni telefonski broj hitne pomoći u Osijeku javilo se 320 građana, a većina poziva odnosila se na pitanja u vezi s COVID-19. "Na taj način ugrožen je normalan rad ove hitne službe jer zbog zagušenosti linija postoji opasnost da vezu ne dobiju građani koji su u kritičnoj situaciji i po drugim bolestima u izvanrednim situacijama", napominju iz Stožera OBŽ-a. Građane mole da za pitanja o COVID-u zovu broj 113, koji je aktivan upravo za pitanja koronavirusa. U tijeku su i pripreme za otvaranje još jednog pozivnog centra u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a koji će odgovarati na takve upite, poručuju iz Stožera.

13:04 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 238 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 127 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 75 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 35 u Klenovniku, a od danas su i prvi pacijenti na lokaciji Novi Marof. Preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19, obje starije životne dobi, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti.

Sedmodnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika i dalje raste te je dostigao brojku 920. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 1936, izvijestio je Stožer Varaždinske županije. 

12:59 Od 51 testirane osobe 8. studenog, prema podacima Zavoda za hitnu medicinu Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, njih 40 negativno je na virus SARS-CoV-2, dvoje je još u obradi, a devetero je pozitivno na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ-a.

Od devetero novih po troje ih je iz Pitomače i Slatine, dvoje iz Virovitice i jedan iz Crnca, a svi imaju blagu kliničku sliku. Od navedenih šest je ženskog, a troje muškog spola, pritom ih je šestero srednje, a troje mlađe životne dobi.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je  18 pozitivnih COVID-19 pacijenata, sedamnaest ih je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedna je osoba iz Daruvara. U KBC-u Osijek i dalje su četiri pacijenta s područja VPŽ-a, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru, izvijestio je Stožer VPŽ-a. 

12:35 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata uzeto je 268 uzoraka. Evidentirano je 14 osoba pozitivnih na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 70 osoba. 

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 56 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od kojih se njih šest nalazi na respiratoru. U protekla 24 sata evidentirane su dvije preminule COVID-19 pozitivne osobe. U zdravstvenom sustavu na COVID-19 pozitivna su dva liječnika i 20 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i 15 medicinskih sestara, izvijestio je Stožer Međimurske županije. 

12:17 U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1529 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14.942, među kojima je 1451 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih su 142 na respiratoru. Preminulo je 38 osoba, podaci su Nacionalnog stožera.

Stožer od danas ponovno održava redovite konferencije za medije. Više pročitajte ovdje 

12:08 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 156 obrađenih testova danas je 48 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita 26, iz Kaštela i Dugog Rata po četiri, po dvije iz Omiša, Solina i Vrgorca te po jedna iz Hvara, Sinja, Klisa, Muća, Podstrane, Prološca, Šestanovca i Tučepa.  

Od ukupnog broja novooboljelih 22 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1726 ljudi nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 115 COVID pozitivnih u KBC-u Split, dok je 12 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su četiri osobe; dvije muške osobe u dobi od 84 i 70 godina te dvije ženske osobe od 79 i 81 godinu. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

11:54 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam osoba oboljelo je od COVID infekcije: pet osoba iz Šibenika te po jedna iz Drniša, Vodica i Tisnog. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 21 pacijent, od kojih je jedan na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutačno je 158 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 12 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 620 ljudi, izvijestio je Stožer ŠKŽ-a. 

11:35 U posljednja 24 sata u laboratoriju za mikrobiologiju KBC-a Osijek za područje Osječko-baranjske županije testirano je 297 uzoraka, od kojih je 98 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivni imaju prebivalište na području gradova Osijek (41), Belišće (8), Đakovo (7), Donji Miholjac (4), Našice (4), Valpovo (3) i Beli Manastir (1). Sedam novopozitivnih osoba je iz Darde, po četiri s područja općina Čepin i Koška, po dvije s područja općina Bizovac, Erdut i Trnava, a po jedna osoba je s područja općina Bilje, Draž, Drenje, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Petrijevci, Satnica Đakovačka i Magadenovac.

Na liječenju u KBC-u Osijek trenutačno se nalaze 134 pacijenta oboljelih od COVID-19, od kojih je njih 29 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 oboljelih od COVID-a. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, rođene 1946. odnosno 1956. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali druga teška oboljenja.

Tijekom vikenda službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata proveli su 87 nadzora, uglavnom noćnih klubova i ugostiteljskih objekata. Pri tomu su zatekli tek nekoliko nepravilnosti koje su odmah otklonjene. Primjetno je kako je primjena epidemioloških mjera sve kvalitetnija te da se smanjuje broj osoba na javnim okupljanjima i u objektima, poručuju iz Stožera OBŽ-a. 

11:21 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 124 osobe, pa je u županiji sada 1395 zaraženih, doznaje se iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je na konferenciji za novinare da su ozdravile 162 i da je tijekom noći umrla jedna osoba. Istaknuo je da je udjel hospitaliziranih povećan na oko pet posto, a udjel starijih osoba u ukupnom broju zaraženih je oko 14 posto.

Mićović je na novinarski upit o razlici u broju umrlih, budući da su iz riječke bolnice u ponedjeljak izvijestili o pet umrlih u posljednja 24 sata, odgovorio da ipak treba pogledati jesu li to osobe koje su se liječile od drugih bolesti i nisu imale komplikacije od COVID-19 ili je riječ o osobama koje su imale te komplikacije.

"Mislim da se radi o točnoj brojci od pet umrlih, ali ipak moramo malo ući u strukturu umiranja, bez obzira na to radi li se o osobama pozitivnima na COVID-19," rekao je Mićović.

Iz riječke bolnice u ponedjeljak su izvijestili da se u toj bolnici tijekom posljednja 24 sata na liječenju bilo 69 oboljelih od COVID-19 te da je umrlo pet pacijenata, od kojih je jedna osoba s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji. Na Klinici za infektivne bolesti je 21, a u zgradi Klinike za otorinolaringologiju su 22 bolesnika.

Na COVID odjelu na Sušaku na liječenju, sa srednje teškom kliničkom slikom, 13 je pacijenata. U respiracijskom centru liječi se 13 pacijenta, a četiri su na respiratoru.

11:01 Na području Zadarske županije 47 je novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljele osobe izolaciju provode na području Obrovca, njih 20, u Zadru 12, Biogradu tri, Poličniku i Benkovcu po dvije, a po jedan je novooboljeli u Jasenicama, Bibinju, Novigradu, Kalima, Pađmanu, Svetom Filipu i Jakovu, Škabrnji i Vrsima.   

Budući da je koronavirus utvrđen kod jedne štićenice Doma za starije u Karinu, tijekom jučerašnjeg dana testirani su svi djelatnici i štićenici. Nalaz je pokazao da je još 16 korisnika te četiri djelatnice pozitivno na koronavirus i svi su asimptomatski. Svi zaraženi štićenici izolaciju provode u domu.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 262 uzorka, a aktivni nadzor provodi se nad 1053 osobe. U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 28 bolesnika, od kojih je njih pet na respiratoru, dok je u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru smješteno osam bolesnika.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu preminule su dvije osobe, 95-godišnja žena i 75-godišnji muškarac, oboje s kroničnim bolestima. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su četiri kršenja mjere samoizolacije.

10:58 O jučerašnjem prosvjedu u Zagrebu na konferenciji za medije rečeno je kako se okupilo oko 500 osoba, što je više nego što zakon trenutačno dopušta, te da će organizatori odgovarati. 

10:51 U Gradu Zagrebu je 316 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo.

Proteklog vikenda od 6. do 8. studenog 1238 građana prošlo je kroz COVID ambulante, 491 osoba je upućena na testiranje, u drive-in punktovima uzet je 551 uzorak i poslan na testiranje, rekao je Jeleč. 

"Epidemiološka situacija i dalje nije dobra. Sustav funkcionira otežano na svim razinama zdravstvene zaštite", zaključio je. 

Zamjenica ravnatelja NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Sandra Šikić rekla je kako su na Zavodu u protekla 24 sata testirane 493 osobe, od čega su 174 nalaza bila pozitivna. 

Od ukupnog broja novozaraženih u Gradu Zagrebu 135 njih kontakti su ranije zaraženih, za 120 zaraženih negativna je epidemiološka anamneza, četiri su osobe štićenici i djelatnici doma za starije, a u 17 slučajeva riječ je o djeci školskog uzrasta. 

10:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 20 osoba iz Metkovića, osam iz Ploča, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Dubrovnika te po jednoj osobi iz Kule Norinske, Orebića i Slivnog. Jedna je osoba preminula, muškarac iz Metkovića (rođ. 1928. godine).

U OB-u Dubrovnik hospitalizirane su 53 osobe pozitivne na koronavirus. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri su na respiratoru - neinvazivna ventilacija, a pet ih je na invanzivnoj ventilaciji, izvijestio je Stožer Dubrovačko-neretvanske županije.

10:25 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je pet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (testiranja izvršena u OB-u Karlovac, u drive-inu nije bilo testiranja). Četiri su novozaražena s iz Karlovca i jedan iz Slunja. U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 1624 osobe. U samoizolaciji se nalazi 517 ljudi.

U OB-u Karlovac na bolničkom liječenju nalazi se 47 pacijenata, dva su na respiratoru, a tri su novoprimljena. U samoizolaciji se nalazi 50 zdravstvenih i devet nezdravstvenih djelatnika.

U OB-u Ogulin na COVID odjelu leži 19 pozitivnih pacijenata. Preminula je ženska osoba u dobi od 80 godina sa značajnim komorbiditetom. Od bolničkih djelatnika njih 36 je u samoizolaciji.

10:20 Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su tijekom vikenda zabilježili tri slučaja kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. 

9:48 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 125 novih pozitivnih osoba na COVID-19. U Vukovaru je potvrđeno 30 slučajeva zaraze, u Vinkovcima 22, devet ih je iz Županje, sedam iz Ivankova, šest iz Borova, pet iz Iloka, po četiri iz Bošnjaka i Jarmine, po tri iz Antina, Bogdanovaca i Novih Mikanovaca, po dva su novozaražena iz Ilače, Lovasa, Negoslavaca, Nuštra, Ostrova, Otoka, Starih Mikanovaca, Tordinaca, Tovarnika i Trpinje, dok je po jedna zaražena osoba iz Berka, Bršadina, Cerne, Drenovaca, Gunje, Novih Jankovaca, Posavskih Podgajaca, Slakovaca i Vođinaca. Preminula je jedna osoba.

Trenutačno su u županiji 54 osobe hospitalizirane zbog COVID-19. U protekla 24 sata testirano je 90 ljudi, te je do sada ukupno testiranih na području županije 19.425. U samoizolaciji na području županije je 745 ljudi.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivna su 72 radnika iz sustava zdravstva (18 liječnika, 33 medicinske sestre/tehničara, 10 drugih zdravstvenih radnika i 11 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 41 radnik (devet liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, devet drugih zdravstvenih radnika i pet nezdravstvenih radnika).

9:44 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako, s obzirom na to da jučer nisu provođena testiranja na SARS-CoV-2, na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutačno su aktivna 274 slučaja bolesti COVID-19, 35 ljudi je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 21 osoba. 

9:30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 12 je novooboljelih osoba od COVID-19 te je jedna osoba preminula.

Devet oboljelih je s iz Gospića, a tri su iz Novalje. 

U Domu za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije preminula je jedna osoba starije životne dobi (95 godina) koja je uz potvrđeni virus imala i niz kroničnih bolesti.

Ukupno su oboljele 674 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 126 aktivnih slučajeva, 521 osoba je izliječena, a 27 ih je preminulo.

9:27 Iz Stožera Istarske županije izvijestili su kako su tijekom protekla 24 sata potvrđene 64 novozaražene osobe s područja županije.

Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod pet zaraženih epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (tri iz Rijeke te po jedan iz Zagreba i Varaždina).

9:23 U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je 121 novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:56 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 90 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od toga je 76 novozaraženih osoba iz Bjelovara, pet iz Garešnice, tri iz Grubišnog Polja, dva iz Rovišća, a po jedan je novi slučaj u Čazmi, Velikom Grđevcu, Bereku i Štefanju.

Od novooboljelih osoba s područja grada Bjelovara 13 njih vezano je uz jedan privatni dom za stare i nemoćne.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 745 ljudi.

U protekla 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, što je ukupno 28 preminulih povezanih s COVID-19 na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije.

Zbog velikog broja novozaraženih u Gradu Bjelovaru nazvali smo načelnika županijskog Stožera koji nam je rekao kako se skok ne povezuje s nikakvim većim okupljanjem. 

"Zanimljiva je situacija, nije bilo većeg okupljanja. Mi bismo radije da jest, lakše bi nam bilo sve pratiti", kazao je načelnik Stožera Neven Alić. 

8:52 U Požeško-slavonskoj županiji pristiglo je 14 pozitivnih nalaza, od osoba koje su testirane u petak 6. studenog.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 205 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 186 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 672 osobe, a ukupno je testirano 13865 osoba.

Pročitajte i ovo Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava GOST DNEVNIKA NOVE TV Novi predsjednik Upravnog vijeća o saboteru u KB Dubrava: "Patološki procesi, žalosno i gnjusno. To je netko tko dobro poznaje bolnicu"

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv mjera i Stožera u Zagrebu - 1 Traže ostavku stožera Opasne poruke s prosvjeda protiv mjera, organizatori će zaraditi prijavu: "Uzet će vam djecu ako ih odbijete cijepiti..."

7:07 Direktor tvrtke iz Međimurja najavio da će ''osoba koja bude u samoizolaciji biti destimulirana u iznosu od 10 posto na plaću''. Kasnije je rekao da je pogrešno protumačen. O tome donosi li korona ipak promjene u životu i poslu možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene