Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak ministara na granici

I danas kolone na ulasku u Hrvatsku: Još se ne zna kad će se pojednostavniti procedura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje su gužve na većini graničnih prijelaza na ulasku u Hrvatsku. Hrvatski inoministar Gordan Grlić Radman sastao se na granici sa slovenskim kolegom.

Gužve su na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku. Uzrok kolona je detaljna kontrola potrebnih dokumenata putnika koji žele ući u Hrvatsku ili samo proći kroz našu zemlju. U prosjeku se čeka do sat vremena, a duža čekanja očekuju se u popodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogoršanje epidemiološke slike Slovenija uvodi stroža pravila na granici s Hrvatskom: Objavljeno što se sve mijenja Granični prijelaz, ilustracija - 2 Stroge kontrole Slovenija skinula Hrvatsku s liste zelenih zemalja: Putnici će morati dokazati razlog putovanja i objasniti gdje su bili

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se na graničnom prijelazu Kaštel u Istri sa slovenskim kolegom Anžeom Logarom. Prvi je ovo bilateralni sastanak šefova diplomacije nakon četiri godine. Razgovaralo se najviše o rješavanju pitanja prelaska granice između Hrvatske i Slovenije te zastoja na graničnim prijelazima zbog situacije s koronavirusom. Kada će se procedura pojednostaviti, a Hrvatska svoje granice otvoriti za sve strane državljane bez obzira na to imaju li u Hrvatskoj nekretninu, pokretninu ili uplaćen godišnji odmor, još uvijek nema konkretnog dogovora.

''Hrvatski je interes da Slovenci prelaze kao i ranije, epidemiološka je slika slična i ministri turizma imali su prije neki dan razgovor o tome, mislim da idemo u dobrom pravcu'', poručio je ministar Grlić Radman.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene