Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARNA PRIČA

''Božićno čudo'' u Kaštelima: Pročelnica pozitivna na koronu imala čestitarsku turu. Zapanjila dio kolega, u Gradu sve dezinficirali

Kaštelansku gradsku upravu prenerazilo je ponašanje pročelnice jednog od tamošnjih upravnih odjela jer je nakon što se prema rezultatima brzog testa pokazalo da je pozitivna na koronavirus šetala uredom i čestitala Božić kolegama.

Nakon što je došavši na svoje radno mjesto, kao i svakog ponedjeljka i četvrtka, napravila tzv. brzi test na ulazu u "kaštelansku Banovinu", jedna od privremenih pročelnica upravnih odjela u kaštelanskoj Gradskoj upravi prošetala se pojedinim uredima i čestitala kolegama nadolazeći Božić uz prigodne poklone iako je znala da je pozitivna na koronavirus.

Ponašanje pročelnice većina kolega je osudila, no bilo je i onih koji su stali u njezinu zaštitu.

Pročelnica je u međuvremenu otišla na PCR testiranje, ali rezultati još nisu poznati, kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica Grada Ina Dukan, istaknuvši da je Grad odmah pozvao ovlaštenu tvrtku za obavljanje dezinfekcije te su pojedini odjeli, uredi i prostorije dezinficirani i hitno su poduzete mjere za zaštitu zdravlja zaposlenika i stranaka koje dolaze u gradsku upravu.

Dogradonačelnica i načelnica Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić kazala je da protiv pročelnice neće biti poduzete sankcije jer još uvijek nije prekršila zakon: ''Ona zasad nije službeno oboljela od koronavirusa, dok se to ne dokaže PCR testom''. Napomenula je i da pročelnica tijekom obavljanja posla uvijek nosi masku na licu i poštuje epidemiološke mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminule 53 osobe Stožer objavio podatke: Brojke novozaraženih u laganom padu, na respiratoru 266 oboljelih
Pročitajte i ovo Zoran Milanović POSJET KOSOVU Predsjednik Zoran Milanović testirao se na koronu nakon što se družio s Đukanovićem, koji je pozitivan

Naime, tzv. brzi test ne obvezuje na samoizolaciju, već da se osoba, ako je pozitivna, odmah javi svojem liječniku i obavi PCR test, koji je jedini pouzdani dokaz obolijevanja od bolesti COVID-19 i takva se osoba obvezuje na samoizolaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene