Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog porasta broja zaraženi

Ponovno zatvoreni nakon samo 22 dana: Domovi za starije i nemoćne vraćaju se starom režimu

Zbog porasta broja novooboljelih od koronavirusa domovi za starije i nemoćne opet zatvaraju svoja vrata.

Nakon što su bili zatvoreni dva i pol mjeseca i potom otvoreni samo 22 dana, vrata staračkih domova opet su zatvorena, a ograničeno je i kretanje unutar doma.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

"Ograničili smo kretanje za naše korisnike, ograničili smo dolaske i posjete od strane rodbine i članova obitelji. I osoblje se vraća u stari režim, na one mjere koje su i do sada bile na snazi što se tiče protokola. Dakle, nošenje zaštitne opreme, maski, dezinfekcija ruku, mjerenje temperature pri odlasku i pri dolasku", rekao je Vjekoslav Ćurić, ravnatelj Doma za starije i nemoćne Osijek.

Podsjetimo, strože mjere za domove za starije i nemoćne jučer su uvedene u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Osječko-baranjskoj županiji, a danas su uvedene i u Zadarskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Iz Nacionalnog kriznog stožera ističu da će se mjere mijenjati ovisno o situaciji.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene